Gıda Mikrobiyolojisi Lab |
Açıklama |
Mikrobiyoloji Laboratuvarları ; Bu alandaki laboratuvarda gıda mikrobiyolojisi ve genel mikrobiyoloji derslerinin deneyleri uygulanmaktadır.Gıdalarla ilgili çeşitli patojen ve bozulma etmeni bakteriler, biyojen aminler ve oluşumu, gıda küfleri ve mayalar, probiyotik bakteri, koliform bakterileri, toplam bakteri konularında araştırma projeleri ve analizleri yapılmaktadir. Bu laboratuvarlarda bulunan başlıca cihazlar aşağıda listelenmiştir: tezgah üstü 37 ºC inkübatörler, derin dondurucular, soğutmalı inkübatörler, kuru sterilizasyon için etüvler,çalkalamalı ve sirkülasyonlu su banyoları, örnek homojenizasyon cihazları (1 adet Stomacher,), vortex cihazı, tezgah üstü santrifüjler, steril kabinler (temiz çalışma kabinleri, 2 adet), masaüstü membran filtrasyon ünitesi , anaerobik inkübasyon için kaplar, araştırma mikroskopları (ışık mikroskobu), hassas teraziler (0.01- 0.0001 g). ayrıca bu laboratuvarlara hizmet veren küçük otoklav ve yıkama odasında ise 1 adet otoklav , bulunmaktadır. |
Fotoğraflar |