Gaziantep Üniversitesi

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

English
GAÜN MEVZUAT

Yönetmelikler / Yönergeler
ANA SAYFA
   GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SPOR, KÜLTÜR VE ÖDÜL YÖNERGESİ

*Üniversite Senatosu’nun 13.12.2005 tarih ve 16 nolu toplantı tutanağının ekidir.

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

SPOR, KÜLTÜR VE ÖDÜL YÖNERGESİ

I- Amaç

Bu Yönerge, bilimsel katkıları ve yürüttükleri hizmetleri başarılı bulunan Gaziantep Üniversitesi personeli ve öğrencileri ile Üniversite mensuplarına eğitim-öğretim olanağı sağlayan, Gaziantep Üniversitesi maddi-manevi katkıda bulunan kişi ve kuruluşlara verilecek ödüller hakkındaki yöntem ve kuralları düzenlemek amacıyla hazırlanmıştır.

II- Tanım ve Kısaltmalar

Bu Yönergede geçen;

Üniversite: Gaziantep Üniversitesi’ni,

Rektör: Gaziantep Üniversitesi Rektörünü

Senato: Gaziantep Üniversitesi Senatosunu,

Yönetim Kurulu: Gaziantep Üniversitesi Yönetim Kurulunu,

Akademik Personel: Gaziantep Üniversitesi’nin 2547 sayılı Kanunu’na tabi öğretim üyeleri, öğretim görevlileri, okutmanları ile öğretim yardımcılarını,

İdari Personel: Gaziantep Üniversitesi’nin 657 sayılı Kanunu’na tabi personelini,

Öğrenci: Gaziantep Üniversitesi’ne bağlı birimlerdeki ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerini ifade eder.

III- Ödül Komisyonu

Üniversite personelinin ödüllendirilmesi söz konusu olduğunda Ödül Komisyonu, Rektörün görevlendireceği Rektör Yardımcısının başkanlığında, Rektör tarafından belirlenecek bir Dekan, bir Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu Müdürü, Üniversite Genel Sekreteri ve Personel Daire Başkanlığı’ndan oluşur. Personel Dairesi Başkanı Komisyonun raportörü olarak da görev yapar. Öğrencilerin ödüllendirilmesi söz konusu olduğunda Personel Dairesi Başkanı’nın yerine Öğrenci İşleri Daire Başkanı ve Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı üye ve raportör olarak da Komisyonda görev alır.

  1. Adayların Değerlendirilmesi

Ödüllendirilmek üzere Rektörlük Makamına önerilen adaylarla ilgili değerlendirmeler Ödül Komisyonunca yapılır.

  1. Ödül Komisyonunun Çalışmaları
  1. Ödül Komisyonu Başkan’ın çağrısı ile toplanır. Komisyon her yıl eylül ayının sonuna kadar gerekçeli önerileri dikkate alarak değerlendirmelerini sonuca bağlar. Komisyon, olağanüstü hallerde 30 gün içinde önerileri inceleyerek kararını verir.
  1. Komisyon, çalışmalarında gerek gördüğü her türlü bilgi ve belgeyi ilgili amir ve idari kuruluşlardan istemeye yetkilidir.
  1. Komisyon kararları oy çokluğu ile alınır.
  1. Yapılan değerlendirme sonucunda ödüllendirmeye layık görülen adaylara ilişkin Komisyon kararı onaylanmak üzere Rektörlük Makamı’na sunulur.

IV- Personele Verilecek Ödüller

  1. Hizmet Ödülleri
  1. Hizmet Belgesi

Hizmet süresince tüm amirlerin ve arkadaşlarının sevgi ve saygısını kazanmış, takdire değer bulunmuş Üniversite personelinin Gaziantep Üniversitesi’nde 5, 10, 15, 20 hizmet yılını dolduranlara hizmet belgesi, 25 yılını dolduranlara da hizmet belgesi ile birlikte ayrıca plaket verilebilir. (Form 4)

2. Teşekkür Belgesi

Personelin görevleri esnasında veya görevinden ayrılmasından sonra gösterdiği hizmete karşı, yönetimin duygusunu belirten teşekkür belgesi verilir. (Form 5)

3. Takdir Belgesi

Verilen görevde olağanüstü çaba ve çalışma ile başarı sağlayan personele 657 sayılı Kanun’un 122. maddesi uyarınca takdirname (Form 6) verilir.

  1. Bilim Ödülleri

Bilim ödüllerinin verilmesi söz konusu olduğunda Ödül Komisyonu, Rektörün görevlendireceği Rektör Yardımcısı’nın başkanlığında, Üniversite Senatosunca fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler alanından seçilen birer profesörden oluşur.

1. Bilim Özendirme Ödülü

Üniversitede görevli olup takdiri hak edecek nitelikte araştırma, iç yayın, dış yayın, buluşlar yapan personel, kitap, dergi aboneliği, uluslararası toplantılara maddi olanaklar karşılanarak katılmasının sağlanması suretiyle veya şilt verilerek ödüllendirilebilir. (Form 1)

  1. Bilim Başarı Ödülü

Üniversitenin adını akademik olarak uluslararası düzeyde önemli biçimde duyuran veya Üniversiteye övünç getiren personele, Gaziantep Üniversitesi amblemli belge (Form 3) ve plaket “Bilim Üstün Başarı Ödülü” olarak verilebilir. Ayrıca Rektörün imzasını taşıyan kutlama mektubu yazılır. (Form 7)

V- Öğrencilere Verilecek Ödüller

  1. Bilim Özendirme Ödülü

Üniversiteye bağlı fakülte, yüksekokul ve enstitüleri birincilik, ikincilik ve üçüncülükle bitiren ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, başarı derecelerine göre “Bilim Özendirme Ödülü” olarak kitap veya şilt verilerek ödüllendirilebilir. Ayrıca kendileri için “Öğrenci Başarı Belgesi” (Form 9) düzenlenir.

  1. Spor, Sanat veya Sosyo-Kültürel Etkinlikler Başarı Ödülü

Üniversite bünyesindeki yükseköğretim kurumlarında kayıtlı olup, üniversitelerarası, bölgelerarası; ulusal veya uluslararası düzeyde yapılan etkinliklerde kişisel veya takım halinde birinci, ikinci veya üçüncü olan öğrencilere “Spor, Sanat veya Sosyo-Kültürel Etkinlikler Başarı Ödülü” verilir. (Form 8)

VI- Üniversite Dışındaki Kişi ve Kuruluşlara Verilecek Ödüller veya Kutlamalar

Gaziantep Üniversitesi personel ve öğrencilerine eğitim-öğretim olanağı sağlayan, Üniversiteye maddi-manevi katkılarda bulunan veya kendi alanında bilimsel çalışmaları ile haklı bir üne sahip olan kişi veya kuruluşlara;

  • Arma,
  • Takdir Plaketi,
  • Fahri Doktorluk Unvanı,
  • Fahri Profesörlük Unvanı verilebilir.
  • Arma, Rektör tarafından, Takdir Plaketi Üniversite Yönetim Kurulu kararıyla, Fahri Bilim Doktorluğu ve Fahri Profesörlük unvanı ise Senato kararıyla verilir.

    Ayrıca, diğer üniversitelerin ellinci, yüzüncü yıl kutlamaları gibi önemli günlerinde Gaziantep Üniversitesi’ni ve Türkiye’yi simgeleyen büst, arma, plaket vb. gönderilebilir.

    VII- Diğer Ödüller

    Üniversitede konser, tiyatro oyunu, bale gibi gösterilerini ücret almadan gerçekleştiren kişilere, ekiplere veya kuruluşlara “Sanat Plaketi”, Üniversitenin sosyal, bilimsel ve diğer faaliyetlerini doğru, halka faydalı ve eğitici biçimde yansıtan basın mensuplarına “Basın Plaketi”, Üniversitenin personel ve öğrencilerinin sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerinde barınma, beslenme ve yol masrafları, forma, ayakkabı gibi malzeme ihtiyaçlarının karşılanmasında yardımı bulunan kişi ve kuruluşlara “Teşekkür Belgesi” verilebilir.

    VIII-Yürürlük ve Yürütme

    Bu Yönerge, Üniversite Senatosunca kabul edildiği tarihte yürürlüğe girer. Yönerge hükümlerini Gaziantep Üniversitesi Rektörü yürütür.

    Form 1- GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ BİLİM ÖZENDİRME ÖDÜLÜ BELGESİ

    Sayın………………………..

    Fakültesinde/Yüksekokulunda/Enstitüsünde yaptığı başarılı bilimsel çalışmalar nedeniyle “BİLİM ÖZENDİRME ÖDÜLÜ” ne layık görülmüştür.

    ….. …/…/…/ Gaziantep Üniversitesi Rektörü

    Form 2- GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ BİLİM BAŞARI ÖDÜLÜ BELGESİ

    Sayın………………………….

    Yaptığı bilimsel çalışmalarda Üniversitemize ulusal düzeyde övünç getirmesi nedeniyle “BİLİM BAŞARI ÖDÜLÜ” ne layık görülmüştür.

    ….. …/…/…/ Gaziantep Üniversitesi Rektörü

    Form 3- GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ BİLİM ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLÜ BELGESİ

    Sayın………………………….

    Yaptığı bilimsel çalışmalarda Üniversitemize ulusal düzeyde övünç getirmesi nedeniyle “BİLİM ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLÜ” ne layık görülmüştür.

    ….. …/…/…/ Gaziantep Üniversitesi Rektörü

    Form 4- GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ HİZMET BELGESİ

    Sayın………………………….

    Üniversitemizde ………yıl süre ile verdiğiniz değerli hizmetler için şükranlarımı sunarım.

    ….. …/…/…/ Gaziantep Üniversitesi Rektörü

    Form 5- GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TEŞEKKÜR BELGESİ

    Sayın………………………….

    Üniversitemizde tarafınıza verilen tüm görevleri başarı ile sürdürmüş ve değerli hizmetler vermiş olmanız nedeniyle teşekkür eder, başarılarınızın devamını dilerim.

    ….. …/…/…/ Gaziantep Üniversitesi Rektörü

    Form 6- GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TAKDİR BELGESİ

    Sayın………………………….

    Üniversitemizde olağanüstü gayret ve çalışmalarınızla sağladığınız başarılarınız ve davranışlarınız 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 122 nci maddesi uyarınca takdire değer bulunmuştur. Sizi kutlar, çalışmalarınızın devamını dilerim.

    ….. …/…/…/ Gaziantep Üniversitesi Rektörü

    Form 7- GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ KUTLAMA BELGESİ

    Sayın………………………….

    Yaptığınız bilimsel çalışmalar değerlendirilmiş ve Üniversitemize ulusal/uluslararası düzeyde övünç getirdiği sonucuna varılmıştır. Bu nedenle “BİLİM ÖZENDİRME/BAŞARI/ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLÜ” ne layık görülmüş bulunmaktasınız. Sizi en içten duygularımla kutlar, başarılarınızın ve bilime katkılarınızın devamını diler, saygılarımı sunarım.

    ….. …/…/…/ Gaziantep Üniversitesi Rektörü

    Form 8- GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ÖDÜL BELGESİ

    Sayın………………………….

    …………… tarihinde gerçekleştirilen ………………… etkinliklerinde (yarışmalarında) …………….nci olmanız (……………..nci olan takımda/ekipte yer almanız) nedeniyle “……………………………ETKİNLİKLERİ BAŞARI ÖDÜLÜ” ne layık görüldünüz. Sizi kutlar, başarınızın sürekli olmasını dilerim.

    ….. …/…/…/ Gaziantep Üniversitesi Rektörü

    Form 8- GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ BAŞARI BELGESİ

    Sayın………………………….

    Üniversitemiz …………………Fakültesi/Yüksekokulu/Enstitüsü…………………………...... Bölümündeki/Programındaki/Anabilim Dalındaki öğreniminizi……………….Eğitim-Öğretim yılında BİRİNCİLİKLE/İKİNCİLİKLE/ÜÇÜNCÜLÜKLE bitirdiğiniz anlaşılmış olup, bu nedenle sizi kutlar, başarılarınızın devamını dilerim.

    ….. …/…/…/ Gaziantep Üniversitesi Rektörü

    GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

    EUA Üyelik Logosu
    GAÜN Diploma Eki
    Adres Üniversite Bulvarı 27310 Şehitkamil - Gaziantep, TÜRKİYE
    Tel +90 (342) 360 1200   &  +90 (342) 317 1000
    Faks +90 (342) 360 1013
    E-posta bilgi@gantep.edu.tr
    ALO GÜVENLİK | 317 1717
    Tasarım ~ GAÜN Bilgi İşlem WebGrubu