Gaziantep University

GAZİANTEP UNIVERSITY

Türkçe
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ 
HOMEPAGE
Course Details
Course Title
GIDA FORMÜLASYONLARI VE DUYUSAL ANALİZ
Code
GSTM-427
Course Info
Gıdaların duyusal özellikleri ve nasıl algılandığı, gıda maddelerinin duyusal olarak test edilme yöntemlerinin (tanımlayıcı, ayırt edici, tercih testleri) tanıtılması, duyusal ölçümleri etkileyen faktörler, duyusal analiz için örneklerin ve test odalarının hazırlanması ve kontrolü, duyusal analiz için kullanılacak deneklerin seçimi ve eğitilmesi. Laboratuvarda duyusal test yöntemleri uygulamaları ve uygulamada dikkat edilecek hususlar, deneme desenleri, duyusal analiz sonuçlarının değerlendirilmesi konuları dersin içeriğini oluşturmaktadır.
Credit
2+2
ECTS
4
Design ~GAÜN WebTeam