Gaziantep University

GAZİANTEP UNIVERSITY

Türkçe
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ 
HOMEPAGE
Course Details
Course Title
ORGANİK SEBZE YETİŞTİRME
Code
GSTM-104
Course Info
Bu derste Üniversite alanı içinde yer alacak küçük bir sebze bahçesi oluşturularak organik sebzelerin ve otların yetiştirilmesi uygulamalı olarak öğretilecektir. Amaç öğrencilerin mutfakta kullanılacak gıdaların tohumdan ve toprak kalitesinden başlayarak mutfağa gelene kadar tüm aşamalarında gıdada oluşabilecek olumlu-olumsuz tüm etkenleri uygulamalı olarak görmelerini sağlayarak organik ürünleri, genetik modifiye ürünleri öğrenmeleri sağlamaktır. I. Sınıf öğrencilerinin sorumluluğunda olacak bu bahçe yeni gelen sınıfa devredilecektir. Bu derste aynı zamanda organik ve genetik modifiye ürünlerin sağlığımıza etkileri anlatılacaktır.
Credit
4+0
ECTS
5
Design ~GAÜN WebTeam