Gaziantep Üniversitesi

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

English
SENATO 
ANA SAYFA
   Üniversite Senatosu'nun 24.03.2005 tarih ve 4 nolu toplantı tutanağı
1- Mersin’deki Nevruz Kutlamaları esnasında Türk Bayrağına karşı yapılan menfur saldırıyla ilgili aşağıdaki duyurunun kamuoyuna sunulmasına, oy birliği ile karar verilmiştir.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi kutlamalarının heyecanının tüm yurdu sardığı ve 21 Mart Nevruz Kutlamaları ile Baharın gelişinin sevinç, mutluluk ve coşkuyla kutlandığı bir anda Mersin’deki Nevruz Kutlamaları esnasında, ülkemizin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü parçalamayı hedef edinen odakların provake ettiği ve iki çocuğu maşa olarak kullandığı bir menfur saldırı gerçekleşmiştir. Bu menfur saldırı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin tepkisi ve Türk Milletinin sabrı test edilmek istenmektedir.

Halbuki bu çirkin ve menfur saldırı gerçekleşmeden önce, Çanakkkale Zaferi ve Nevruz gibi iki mutlu olay, büyük bir heyecanla yaşanmaktaydı. Ancak bazı odaklarca Türk Milleti’ne bu saadet çok görülmüştür.

Mersin’deki menfur saldırıda yere atılan ve saldırıya uğrayan sadece en önemli milli sembolümüz olan Şanlı Türk Bayrağı’mız değil, binlerce yıllık şanlı tarihimizdir. Çünkü Bayraklar, milletlerin tarihinin ve mevcudiyetinin yegane sembolleridir. Bu saldırının Nevruz Kutlamaları gibi tüm Türk Dünya’sının “Yengi Kün” Bayramı esnasında yapılması da Devletimiz ve Milletimize karşı çeşitli komplo içerisinde bulunanların cüret ve cesaretlerinin boyutlarını göstermektedir.

Kurtuluş Savaşı esnasında İtilaf Devletleri kuvvetlerine gazi şehir olarak tek başına direnerek, “Antep Müdafaası Destanı”nı yazmış olan, TBMM tarafından İstiklal Madalyası ile kahramanlığından dolayı taltif edilen, Bayrağı indirmeyen ve indirtmeyen Gaziantep şehrinin Üniversitesi olarak, Türk Bayrağı’na yönelik bu çirkin ve menfur saldırının üzüntü, acı ve dehşetini şehrimizde, Üniversitemizde ve yüreğimizde tüm gücüyle hissetmekteyiz.

Gaziantep Üniversitesi olarak Devletimizin ve Milletimizin birlik ve beraberliğine yönelik tüm cüretli ellerin girişimlerinin karşısında Cumhuriyetimizin teminatı, Bayrağımızın koruyucusu olarak buğüne kadar olduğu gibi bundan sonra da uyanık, tetikte ve görevimizin başında olduğumuzu duyurmak istiyoruz.

Cumhuriyetimize kastedecek düşmanlar, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk’ün belirttiği gibi “dahili ve harici bedhahlar” ve “gaflet, dalalet ve hıyanet içinde olanlar” her zaman olacaktır. Bunlar karşılarında Türk Üniversitelerini ve kenetlenmiş Türk gençliğini bulacaklardır. Çünkü Atatürk, Cumhuriyeti yetiştirmekte olduğumuz Türk Gençliğine emanet etmiştir.

Gaziantep Üniversitesi olarak bu kıymetli emanetin sonsuza dek bekçisiyiz. Türk Bayrağı, Türk Milleti ve Türk Gençliği var olduğu sürece gönderde nazlı nazlı dalganacaktır. Hiçbir kuvvet, O’na el süremez, indiremez. Üniversitemiz tüm varlığı ile bu çirkin ve menfur saldırıyı nefretle kınamakta ve üzerine düşen her görevi şerefle yerine getireceğini Milletimize duyurmaktadır. Saygılar Sunarız.

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

EUA Üyelik Logosu
GAÜN Diploma Eki
Adres Üniversite Bulvarı 27310 Şehitkamil - Gaziantep, TÜRKİYE
Tel +90 (342) 360 1200   &  +90 (342) 317 1000
Faks +90 (342) 360 1013
E-posta bilgi@gantep.edu.tr
ALO GÜVENLİK | 317 1717
Tasarım ~ GAÜN Bilgi İşlem WebGrubu