Gaziantep Üniversitesi

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

English
SENATO 
ANA SAYFA
   Üniversite Senatosu'nun 07.10.2008 tarih ve 16 nolu toplantı tutanağı
Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ndeki Aktütün Jandarma Karakolu’na 03.10.2008 tarihinde yapılan hain saldırı ile ilgili ekli kararın kamuoyuna sunulmasına oy birliği ile karar verilmiştir.

Hakkari ili Şemdinli ilçesindeki Aktütün sınır Karakoluna Irak’ın kuzeyinden ağır silahlarla yapılan bölücü terör saldırısında 17 askerimizin şehit edilmesi Millet olarak hepimizi derinden yaralamıştır.

Türkiye’yi bir kardeş kavgasına sürükleyerek etnik bölünmeyi amaçlayan kanlı terör örgütü ile yandaşlarınca yürütülen etnik tahriklerin hedefi, Türkiye’nin milli birliği, toprak bütünlüğü ve milli varlığını yok etmeye yönelik faaliyetleridir. Bu nedenle söz konusu tahriklerin sonuçsuz bırakılması, sadece siyasi iradenin değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tüm organlarının birlikteliği ve özellikle aydınların ve Üniversitelerin konuya hassasiyetle yaklaşımıyla üretilecek çözümlerle mümkün olacaktır. Bu hepimizin ortak görevi ve sorumluluğudur.

Gaziantep Üniversitesi Senatosu olarak bu elim hadiseyi nefretle kınıyor, devletimizin bağımsızlığı, milletimizin birliği uğruna kahramanca görev yapan askerlerimizden şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar, ailelerine, aziz milletimize ve silah arkadaşlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

EUA Üyelik Logosu
GAÜN Diploma Eki
Adres Üniversite Bulvarı 27310 Şehitkamil - Gaziantep, TÜRKİYE
Tel +90 (342) 360 1200   &  +90 (342) 317 1000
Faks +90 (342) 360 1013
E-posta bilgi@gantep.edu.tr
ALO GÜVENLİK | 317 1717
Tasarım ~ GAÜN Bilgi İşlem WebGrubu