Gaziantep Üniversitesi

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

English
GAÜN MEVZUAT

Yönetmelikler / Yönergeler
ANA SAYFA
   GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ KREŞ VE ANAOKULU İÇ YÖNERGESİ

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ KREŞ VE ANAOKULU İÇ YÖNERGESİ

  1. Kreş ve Anaokulu’nun mesai saatleri, sabah 08.30 ile akşam 17.30 arasındadır. Zorunlu gecikmeler düşünülerek saat 18.00’e kadar nöbetçi 2 personel bulundurulur.
  2. Kreş ve Anaokulu ücretine sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşamüstü kahvaltısı dahildir.
  3. Kayıt başlangıcı ayın 15’ine rastladığında 15 günlük, 1’ine rastladığında ise bir aylık ücreti alınır.
  4. Kreş ve Anaokulu ücreti, her yıl 1 kez olmak üzere, Kreş ve Anaokulu Koordinasyon ve Değerlendirme Kurulu tarafından belirlenir ve Rektörlük onayı ile uygulamaya konulur.
  5. Kreş ve Anaokuluna yeni başlayan öğrencilerimizden, Kreş Koordinasyon ve Değerlendirme Kurulu tarafından belirlenen ve Rektörlük onayı ile uygulamaya konulan ve o yıl için tespit edilmiş kayıt ücreti alınır.
  6. Özbakım becerileri tamamlanmamış çocukların Kreş ve Anaokulu’na kayıtları yapılmaz.
  7. Kreş ve Anaokulu’nda ayrılacak çocuğun takip eden ayın 1’ine kadar Kreş ve Anaokulu İdaresi’ne dilekçe ile başvurması gerekmektedir. Aksi takdirde ücret iadesi yapılmaz. Çocuğun uyumsuzluğu, davranış bozukluğu, velinin yönetmeliğe uymaması halinde Kreş ve Anaokulu’ndan kaydı silinen çocuğun ücreti iade edilir.
  8. Ailenin ısrarla Kreş ve Anaokulu ücretini geç ödemesi halinde 2 kez uyarı sonrası ilişiği kesilir.
  9. Bulaşıcı hastalıklar, aşırı soğuklar ve Kreş ve Anaokulu’nda acil tadilat gibi zorunlu nedenlerle Kreş ve Anaokulu kapatıldığı takdirde, o süre için ücret iade edilmez.
  10. Herhangi bir nedenle (yaz tatili, hastalık vb.) çocuğun Kreş ve Anaokulu’na gönderilmediği ayların ücreti yarım olarak alınır.
  11. Hastalık halinde, Okul İdaresi’ne ve Okul Hemşiresi’ne hemen haber verilmelidir. Hasta çocuklar (nezle, grip, beta, ishal, konjüktivit vb) kesinlikle Kreş ve Anaokulu’na kabul edilmezler. Bulaşıcı hastalık geçiren çocukların dönüşünde doktor raporu istenir. Doktor raporu getirmeyen, hasta çocuğu kreşe bırakıp, almamakta ısrarlı tavır gösteren velilerin 2 kez uyarılmasından sonra Kreş ve Anaokulu ile ilişiği kesilir.
  12. Kreş ve Anaokulu’nda hastalık belirtisi gösteren çocuğun velisine hemen haber verilir ve çocuğun Kreş ve Anaokulu’ndan en kısa zamanda alınması istenir.
  13. Gerekli hallerde Gaziantep Üniversitesi Sağlık ve Rehberlik Merkezi çocuk doktoru ve aile hekimi uzmanlarından yardım istenir.
  14. Ailelerin, adres ve telefon değişikliğini, en kısa sürede Kreş ve Anaokulu İdaresi’ne bildirmeleri gerekmektedir.
  15. Kreş ve Anaokulu’nun günlük eğitim programı ve düzeninin bozulmaması için çocuğun Kreş ve Anaokulu’na en geç 10.00’a kadar gelmesi gerekmektedir. Acil durumlar dışında, bu saatten sonra gelen çocuklar Kreş ve Anaokulu’na kabul edilmezler.
  16. Özel durumlar dışında çocuklar Kreş ve Anaokulu’ndan en erken saat 16.00’da alınabilirler.
  17. Zorunlu durumlarda (yıl sonu sergisi, mezuniyet töreni, ilaçlama vb.) Kreş ve Anaokulu’nun yarım gün veya tam gün kapalı olması kreş idaresince belirlenir.
  18. Kreş ve Anaokulu dış etkinliklere (piknik, gezi vb.) ya da kreş içindeki tiyatro gösterilerine, çocuğunun katılmasını istemeyen veliler (çocuklarının psikolojik durumlarını göz önünde bulundurarak) o gün okula getirmemelidirler. Kreş ve Anaokulu içi veya dışı geziler için eğitim yılı başında velilere kabul kağıdı imzalatılır.
  19. Kreş ve Anaokulu Müdürlüğü’nün hazırladığı eğitim programı haricinde, çocuklar için düzenlenen sosyal çalışmalar ve kurslar (Veli organizasyonları vb.) Kreş ve Anaokulu’nun programını engellemeyecek saatlerde yapılabilir. Bu çalışmaların sorumluluğu Kreş ve Anaokulu yönetimi dışındadır.
  20. Veliler, öğretmenlerle ilan edilen gün ve saatlerde ya da randevu alarak istedikleri gün görüşebilirler.
  21. Kreş ve Anaokulu İdaresi’nin uygun göreceği durumlar dışında, veliler çocuklarını ziyaret edemez ve misafir çocuk getiremezler.
  22. Kreş ve Anaokulu İdaresi tarafından talep edilen veli görüşmelerine, velilerin katılması önemle tavsiye olunur.
  23. Çocuğu Kreş ve Anaokulu’ndan anne ve baba dışında alacak kişilerin önceden öğretmene veya Kreş ve Anaokulu İdaresi’ne bildirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde çocuk, gelen kişiye teslim edilmez.(Çocuğu Kreş ve Anaokulu’ndan alacak abla ağabeylerin 18 yaş ve üstü olması gerekmektedir.)
  24. Velilerin öğretmenle görüşecekleri özel sorunların dışında, Kreş ve Anaokulu’na ait şikayet, öneri ve dileklerini Kreş ve Anaokulu İdaresi’ne bildirmeleri rica olunur.
  25. Kayıt yaptıran veliler Kreş ve Anaokulu İç Yönergesi2ne uymakla yükümlüdür.
  26. Kreş ve Anaokulu İç Yönergesi’ni Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü adına Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve Kreş Müdürlüğü yürütür.

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

EUA Üyelik Logosu
GAÜN Diploma Eki
Adres Üniversite Bulvarı 27310 Şehitkamil - Gaziantep, TÜRKİYE
Tel +90 (342) 360 1200   &  +90 (342) 317 1000
Faks +90 (342) 360 1013
E-posta bilgi@gantep.edu.tr
ALO GÜVENLİK | 317 1717
Tasarım ~ GAÜN Bilgi İşlem WebGrubu