Akademik Yılı Açılış Töreni

04 Haziran 2010 / 15:29:42
NURDAĞI MESLEK YÜKSEKOKULU -

Nurdağı Meslek Yüksekokulu 2009 – 2010 Akademik Yılı Açılışı, Nurdağı Kapalı Spor Salonu’nda yapılan törenle başladı. Törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, Belediye Başkanı Orhan Yılmaz, Üniversitemiz Senato Üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

515-nurdagi-acilis-yapilirken.jpg

Akademik yılın açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Nurdağı Belediyesi’nin meslek yüksekokulu için belediye binasını boşaltarak, yer tahsisini gerçekleştirdiğini söyledi.

Eğitimin Türkiye’nin önemli kanayan yaralarından bir tanesi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Coşkun, “İlk ve orta öğretime öğretmen yetiştiriyoruz, Üniversite olarak yükseköğretim dışında da duyarlı olarak çalışmalar yürütüyoruz. Yüksek öğretimde bazı bölümlerin açılması zorunluluğu artık doğmuştur. ‘Parlayan Yıldız Gaziantep Üniversitesi’nin uzaklarda parladığını görmek istiyoruz. Bu çerçevede bu yıldızın Nurdağı’nda, İslahiye’de, Oğuzeli’nde, Karkamış’ta, Araban’da parlaması için yeni bölümleri, meslek yüksekokulları ve fakülteleri merkez kampus dışında da açıyoruz” ifadesinde bulundu.

“Bu okulun bir tek eksiği var” diyen Prof. Dr. Coşkun, “Burası organik tarım programı ile eğitime başlayacak. Bölge tarım arazisi açısından, yaşayanların tarımla geçindiği bölgeler olduğu için organik tarım yapmanın bir başka anlamı vardır. Burada rüzgar gülleriyle enerji elde etmek istiyoruz. Bu enerjiden yalnızca burası değil, Gaziantep Üniversitesi’nin de faydalanması gerekir. Buradaki tarlalardan su çıkartıp, organik tarım yapılması, organik hayvancılığın entegre hale getirilmesi ve arkasından çeşitli üretim tesisleri kurularak bölge de yaşayanlara örnek olacak bir anlayışı bölgeye sunma hayaliyle yola çıktık” diyerek, bu amaçla hazineden 470 dönümlük bir tarlayı Üniversitemize kazandırdıklarını söyledi.