BAĞCILIK SEMİNERİ

25 Mart 2019 / 10:29:40

Gaziantep Üniversitesi İslahiye Meslek Yüksekokulu ve İslahiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle “bağda terbiye sistemleri ve şekilleri, hastalık ve zararları ile mücadele yöntemleri” konulu seminer düzenlendi.

Gaziantep Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi Kürşat Alp ASLAN’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde ASLAN İslahiye Meslek Yüksekokulu Organik Tarım öğrencilerine “bağda terbiye sistemleri ve şekilleri, hastalık ve zararları ile mücadele yöntemleri” konusunu anlattı.

Düzenlenen seminere İslahiye Meslek Yüksekokulu Personelleri, İslahiye İlçe tarım ve Orman Müdürü Yüksel ŞAHİN ile organik tarım öğrencileri katıldı.

Yüksek Ziraat Mühendisi Kürşat Alp Aslan seminerde şunları söyledi. “Yöremizin aşırı sıcak olmasından dolayı salkımlarda görülen güneş yanıklığına karşı, hastalık ve zararlılarla mücadele yöntemleri açısından uygun terbiye sisteminin sofralık ve kurutmalık üzüm çeşitlerinde çardak terbiye sisteminin uygun olacağını, Çardak terbiye sisteminin verim ve kalite açısından oldukça önemli olduğunu, dez avantajının ise kurulum maliyetinin yüksek olduğunu” söyledi. Bağ hastalıkları olmaması için organik gübre kullanılmasını ve zararlılara karşı biyolojik mücadele sisteminin daha önemli olduğunu ve üreticilerin İlce Tarım ve Ormancılık Müdürlüğüyle devamlı diyaloğda olmalarının da çok önemli olduğunu belirtti.

Seminer sonunda dinleyicilerin soruları cevaplandırıldı ve konuyla ilgili broşür dağıtıldı.

Seminerde konuşmacı olarak katılan Kürşat Alp ASLAN’a Yüksekokul Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölüm başkanı Prof. Dr. M.Ali BAL tarafından Teşekkür Belgesi takdim edilirken,İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yüksel Şahin’e Müdür Yardımcısı Doçen Gökhan NUR tarafından Teşekkür Belgesi takdim edildi.