KUTLU DOĞUM KONFERANSI

17 Mayıs 2016 / 10:19:57

GAÜN İslahiye Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin hazırladığı Kutlu Doğum programı büyük ilgi gördü.
GAÜN İslahiye Meslek Yüksekokulu tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen programa, Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç.Dr. Ahmet DEVECİ, Farabi MTAL Müdürü Ahmet KURT, Müdür Yardımcısı İbrahim KARAHAN, Akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
GAÜN İslahiye Meslek Yüksekokulu GAÜN İslahiye Meslek Yüksekokulu Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Saglık Programı 1. Sınıf öğrencisi Aysun GÖKSU’nun koordine ettiği programda öğrenciler günün anlam ve önemine dair konuşmalar, şiirler ve kaside ve ilahiler okudular.
Farabi Meslek Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini Keman ve Gitar eşliğinde ve Kum oyunu ile sergilenen kırk yaşındasın şiiri de programa büyük renk kattı.
Programda Peygamber ahlakını anlatan Laborant ve Veteriner Sağlık 1. Sınıf öğrencisi Fatma SELÇUK şunları söyledi. “Bizler: İyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli olmayı, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısacası her şeyin en iyisini ve en güzelini, O Rahmet peygamberinden öğrendik. İşte bu yıl da kutladığımız, Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa (SAV)'in kutlu doğumunun, cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna, necip milletimizin birlik ve beraberliğine, insanlarımızın samimi kardeşliğine, Müslümanların da peygamber ahlakına ve yaşantısına yönelmesine vesile olmasını temenni ediyorum." Dedi.
Yüksekokul konferans salonunu dolduran akademik ve idari personel tarafından yoğun ilgi gördü.
Programa katılanlara ikramı yapılarak Peygamberimizin hadisleri hediye edildi.
Program sonunda Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç.Dr. Ahmet DEVECİ programda emeği geçenlere Teşekkür ederek günün anısına Teşekkür belgesi verdi.