İNEK ÇİFTLİKLERİNE TEKNİK GEZİ

28 Mart 2016 / 09:15:47

Yüksekokulumuz Veterinerlik Bölümü 1. ve 2. sınıf öğrencileri İslahiye bağlı Örtülü köyünde bulunan İnek Çiftliklerine teknik gezi düzenledi. İslahiye Meslek Yüksekokulu Parttime Öğ. Gör. Ve Veteriner Hekim Yusuf YILDIZGİL koordinatörlüğünde ve Öğ. Gör. Zeliha YILDIRIM ve Uzm. Bilal ERDOĞAN gözetiminde düzenlenen gezide Örtülü Köyündeki modern inek çiftlikleri ziyaret edilerek öğrencilerin bilgi ve deneyimlerinin artırılması hedeflendi. Örtülü köyünde bulunan Mehmet Toprak ve Ömer Yıldırım’a ait iki ayrı inek Çiftliğinde Partime Öğ. Gör. Ve Veteriner Hekim Yusuf YILDIZGİL tarafından öğrencilere uygulamalı hayvan ırkları tanıtıldı, Hayvan hastalıkları ve muayene ve kontrolleri ile Gebelik muayeneleri ayrıntılı olarak anlatıldı. Ayrıca süt sağım üniteleri gezildi. İslahiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Y. Doç. Dr. H. Ahmet Deveci teknik gezi ile ilgili olarak şunları söyledi: “hayvancılık sektörünün bölgenin ana kalkınma eksenlerinden bir tanesini oluşturduğu ve böylesi yatırımların İslahiye bölgesinde hayvancılık sektörünün gelişmesi, süt üretiminin artması ve üretilen sütün üreticinin elinde kalmayıp iyi bir fiyata satılması için çok değerli olduğunu” söyledi. DEVECİ: “Böyle tesislerin sayısını artmasının gerektiğini” vurguladı. Öğrenciler yapılan teknik geziden dolayı çok memnun olduklarını dile getirdiler.