İLETİŞİM AİLEDE BAŞLAR KONFERANSINA İLGİ BÜYÜK OLDU.

21 Ekim 2011 / 17:20:26

"İLETİŞİM AİLEDE BAŞLAR" KONFERANSI

İletişim Uzmanı Fatih Akbaba "İletişim dokunmaktır ve gönülden paylaşmaktır" dedi.

Gaziantep Üniversitesi İslahiye MYO tarafından "iletişim ailede başlar" konulu konferansı düzenledi. İslahiye Kültür Merkezi'nde yapılan konferans, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Bitlis ve Hakkari'de terör saldırısında şehit ve gazi olan asker ve polisler için Gaziantep Üniversitesi Senatosu'nun aldığı kınama kararının okunmasıyla başlandı.

Fatih Akbaba, yaptığı konuşmada, çocuk eğitimine ilişkin bilgi verdi. Çocukların kalplerindeki sevgi kutucuklarını bulunduğunu ifade eden Akbaba, "Çocuklarımızın ve hepimizin kalplerinde sevgi kutucukları vardır. Baba kutucuğu, anne kutucuğu, eş kutucuğu, çocuk kutucuğu, dede kutucukları... Her kutucuğun sahibi bu kutucukları doldurmalıdır. Hiçbirimizin çocuklarımızla nineleri ve dedelerinin arasına girme hakkı yoktur. Bizler geniş aile oldukça psikolojik sorunlarımızı halledeceğiz. Unutmayın ki bugünün gençleri yarının dedeleri ve nineleri olacaktır. Ben öyle kaynana olmam demeyin. Mutlaka insan dönüşüyor. Bir insana yakışan eleştirdiği durumlara düşmemesidir" dedi.

Çocukların beklentilerini iyi analiz etmek gerektiğine işaret eden Akbaba, şöyle konuştu:

"Ergenliğe geçilen dönemde ise babalar yavrularıyla yakından alakadar olmalıdır. Her işi anneden beklemek hem anneye hem yavrunuza haksızlıktır. Çocuklarımızın en iyi sırdaşı olabilmek için bu dönem onları yalnız bırakmamalısınız. Unutmayın ki iyi bir anne ve iyi bir baba aynı zamanda iyi bir sırdaştır ve en iyi yoldaştır. Aksi halde çocuklarınızla sorun ve iletişim engeli yaşarsanız büyüdüklerinde sizlere tepkisel ve tavırsal eylemler geliştirebilir. Öyleyse doğumdan itibaren sevdiklerinize mesafeler koymayın."

Sigara içen bir kişinin ünde en az 20 dakikasını sigarayla geçtiğine işaret eden Akbaba, "Ondan dolayı asla bırakamam, en iyi dostum der. Oysa bir insan sevdiklerine, eşine yavrusuna günde 5 dakika dokunabilse ve öpebilse ayrılıklar ve kavgalar olmaz. Maalesef biz iletişimin sadece konuşmak ve kavga etmek olduğunu sanıyoruz. Değerli dostlar iletişim dokunmaktır ve gönülden paylaşmaktır" dedi.

Konferansın sonunda Akbaba'ya, Kaymakam Osman Beyazyıldız tarafından ve Gaziantep Üniversitesi Genel Sekreteri Ercan Eroğlu tarafından hediyeler takdim edildi. Konferans sonunda Fatih Akbaba kitaplarını imzaladı.

Konferansa, İslahiye Kaymakamı Osman BEYAZYILDIZ, İslahiye MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. Metin YILDIRIM, Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü M.Yaşar ŞİMŞEK, GAÜN Genel Sekreteri Ercan EROĞLU, Genel Sekreter Yardımcısı Ökkeş DEMİR, Polis Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Y. Doç. Dr. Ali Kuyaksil, GAÜN Taşıt Müdürü Bayram BULUT, İslahiye İİBF Sekreteri Cuma Kerkez, İslahiye MYO Yüksekokul Sekreteri Bilal ERDOĞAN, öğretim görevlileri, Fakülte ve Yüksekokul öğrencileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

İletişim Uzmanı Fatih AKBABA Üniversitemiz Genel Sekreteri Ercan EROĞLU Hediye Takdiminde İletişim Ailede Başlar Konferansından Porokol Konferansın verildiği Üniversitemiz İslahiye Kültür Merkezimiz