Gaziantep Üniversitesi

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

English
GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ PROGRAMI 
ANA SAYFA
Duyuru / Doküman
2017-2018 MUFREDATI20 Eylül 2017
Müfredatın Tamamı09 Kasım 2016
Ders Künyesi
Ders Adı
GIDALARIN MİKROBİYOLOJİK KALİTE KONTROLÜ
Ders Kodu
GKK020
Ders Açıklama
Mikrobiyolojik kalite kontrolünün önemi ve amacı, gıda kaynaklı hastalıklar, zehirlenmeler ve gıdalarda mikrobiyolojik bozulmalar ve kontrolleri, mikrobiyolojik standartlar, mikrobiyolojik analizler için örnekleme planının belirlenmesi, mikrobiyolojik analizler için örnek alınması ve örneklerin analize hazırlanması, mikrobiyolojik kalite kontrolde kullanılan test yöntemleri, çeşitli gıdaların mikrobiyolojik kontrolü (içme suyu, et, süt, meyve-sebze, konserve, tahıl, dondurulmuş ve hazır gıdalar), gıda işletmelerinde hijyen ve sanitasyon.
Ders Kredi
3
ECTS
3

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Adres Üniversite Bulvarı 27310 Şehitkamil - Gaziantep, TÜRKİYE
Tel +90 (342) 360 1200   &  +90 (342) 317 1000
Faks +90 (342) 360 1013
E-posta bilgi@gantep.edu.tr
Tasarım ~GAÜN Bilgi İşlem WebGrubu