Gaziantep Üniversitesi

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

English
GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ PROGRAMI 
ANA SAYFA
Duyuru / Doküman
2017-2018 MUFREDATI20 Eylül 2017
Müfredatın Tamamı09 Kasım 2016
Ders Künyesi
Ders Adı
GIDALARDA RAF ÖMRÜ
Ders Kodu
GKK013
Ders Açıklama
Gıdalarda stabilite kavramı, raf ömrü tanımlamaları, gıda stabilitesinin gıda bileşenleri ve gıda tipine uygun olarak irdelenmesi, Gıdalarda temel muhafaza yöntemleri, gıdalarda mikrobiyolojik, fiziksel, kimyasal ve duyusal bozulma normları ve mekanizmaları, gıda bileşenlerinin degradasyonunu etkileyen mikrobiyolojik ve kimyasal faktörler ve interaksiyon mekanizmaları, gıdalarda raf ömrü kararlılığının sağlanması, yeni ürün geliştirmede stabilite stratejileri ve gıdalarda raf ömrü belirleme.
Ders Kredi
3
ECTS
3

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Adres Üniversite Bulvarı 27310 Şehitkamil - Gaziantep, TÜRKİYE
Tel +90 (342) 360 1200   &  +90 (342) 317 1000
Faks +90 (342) 360 1013
E-posta bilgi@gantep.edu.tr
Tasarım ~GAÜN Bilgi İşlem WebGrubu