Gaziantep Üniversitesi

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

English
GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ PROGRAMI 
ANA SAYFA
Duyuru / Doküman
2017-2018 MUFREDATI20 Eylül 2017
Müfredatın Tamamı09 Kasım 2016
Ders Künyesi
Ders Adı
YAĞ ANALİZLERİ
Ders Kodu
GKK207
Ders Açıklama
Lipitlerin genel tanımı, bitkisel yağ türleri ve özellikleri, zeytinyağı, margarin ve tereyağına ait özellikler, bitkisel yağlarda duyusal analizler, bitkisel yağlarda kırılma indisi tayini, eterde çözünmeyen yabancı madde ile kül tayini, kırılma indisi tayini,  uçucu madde tayini, serbest yağ asitleri tayini, peroksit sayısı tayini, viskozite tayini, iyot sayısı tayini, sabunlaşma sayısı tayini, sabunlaşmayan madde tayini, kreiss testi, mineral yağ aranması tayini, zeytinyağı ile ilgili analizler,  katı yağlarda duyusal, fiziksel ve kimyasal analizler.
Ders Kredi
3
ECTS
4

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Adres Üniversite Bulvarı 27310 Şehitkamil - Gaziantep, TÜRKİYE
Tel +90 (342) 360 1200   &  +90 (342) 317 1000
Faks +90 (342) 360 1013
E-posta bilgi@gantep.edu.tr
Tasarım ~GAÜN Bilgi İşlem WebGrubu