Gaziantep Üniversitesi

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

English
GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ PROGRAMI 
ANA SAYFA
Duyuru / Doküman
2017-2018 MUFREDATI20 Eylül 2017
Müfredatın Tamamı09 Kasım 2016
Ders Künyesi
Ders Adı
GIDALARDA KALİTE KONTROL VE ANALİZLER
Ders Kodu
GKK106
Ders Açıklama
Gıda kalitesi ve gıda kalite kontrolünün tanımı ve kapsamı ve sınıflandırılması, genel laboratuvar bilgisi, gıda maddelerinin temel kimyasal, fiziksel ve duyusal özellikleri ve analizleri. Gıdalarda duyusal karakteristikler, gıdalarda görünüş özellikleri, fiziksel şekil özellikleri, gıdalarda renk özellikleri, gıdalarda objektif renk ölçüm sistemleri, gıdalarda kinestetik duyusal özellikleri sınıflandırma, viskozite ve konsistens (kıvam), viskozite ve konsistensin ölçümü, gıdalarda tat ve kokunun objektif olarak ölçümü, gıdalarda nem tayini, kül tayini, ham protein tayini, toplam asitlik tayini, yağ tayini, şeker tayini.
Ders Kredi
3
ECTS
3

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Adres Üniversite Bulvarı 27310 Şehitkamil - Gaziantep, TÜRKİYE
Tel +90 (342) 360 1200   &  +90 (342) 317 1000
Faks +90 (342) 360 1013
E-posta bilgi@gantep.edu.tr
Tasarım ~GAÜN Bilgi İşlem WebGrubu