Gaziantep Üniversitesi

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

English
GIDA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 
ANA SAYFA
Duyuru / Doküman
2017-2018 müfredatı14 Aralık 2019
2017-2018 MUFREDATI20 Eylül 2017
Atölye / Laboratuvar
Lab-1
Ders Künyesi
Ders Adı
GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ
Ders Kodu
GTE021
Ders Açıklama
Biyoteknolojiye Giriş: Biyoteknolojinin tanımı, modern biyoteknoloji, biyoteknolojiye katkıda bulunan bilim ve teknoloji, mikroorganizmaların gıda endüstrisinde kullanım alanları Biyoteknolojik Gıda Üretim Örnekleri: Gıda endüstrisinde enzim uygulamaları, ekmek mayası üretimi, fermente et ürünleri, fermente süt ürünleri, fermente bitkisel ürünler, fermente alkollü içecekler, yağlarda biyoteknolojik uygulamalar, aroma biyoteknolojisi Genetik Modifiye Gıdalar: Rekombinant DNA Teknolojisi, gıda endüstrisinde Rekombinant DNA Teknolojisi uygulamaları, genetik modifiye gıdalar ile ilgili tartışmalar, yasal düzenlemeler
Ders Kredi
3
ECTS
3

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Adres Üniversite Bulvarı 27310 Şehitkamil - Gaziantep, TÜRKİYE
Tel +90 (342) 360 1200   &  +90 (342) 317 1000
Faks +90 (342) 360 1013
E-posta bilgi@gantep.edu.tr
Tasarım ~GAÜN Bilgi İşlem WebGrubu