Gaziantep Üniversitesi

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

English
GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 
ANA SAYFAMÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Duyuru / Doküman
Analiz Ücret Listesi15 Şubat 2019
ANKETLER30 Ocak 2019
Atölye / Laboratuvar
Gıda Mikrobiyolojisi LabGenel Kimya Lab.Aletli Analiz LaboratuarıDuyusal Analiz LaboratuarıTemel İşlemler LaboratuvarıKalite Kontrol ve Gıda Kimyası LaboratuvarıBioteknoloji Laboratuvarı
Aletli Analiz Laboratuarı
Açıklama
Bu laboratuarda, HPLC(Yüksek Basınçlı Sıvı Kromatografisi ) cihazı, UV-VIS spektrofotometre,FTIR cihazı,PARTICLE SİZE DİSTRİBUTİON cihazı,TEXTURE cihazı,VİSCOSİMETRY(rheometry) ÖLÇÜM cihazı,DSC (Diferansiyel Taramalı Kalorimetre) cihazı,POLARİMETRE cihazı,POLARİZE IŞIK MİKROSKOBU,SONİPREP CİHAZI,ULTRASONİC SU BANYOSU,HOMOJENİZATÖR VE DEONİZE ULTRA SAF SU cihazı bulunmaktadır. HPLC( yüksek basınçlı sıvı kromatografi) cihazı ve örnek hazırlama ekipmanları ile birlikte vakum pompası bulunmaktadır. Sıvı kromatografisi cihazında UV-Absorbans dedektörü , Fluoresans Dedektörü ve RID dedektörü mevcuttur. Bu dedektörleri kullanarak gıda maddelerinde çeşitli vitaminlerin analizi, fenolikler, karotenoidler, klorofil ve antosiyanin gibi doğal gıda pigmentlerinin analizi ve gıdaların yağ asit kompozisyonu incelenmektedir. Bu laboratuarlarda,DSC( Diferansiyel Taramalı Kalorimetre) ile çeşitli gıda bileşenlerinin termal özellikleri incelenebilmektedir. Ayrıca mevcut VİSCOSİMETRY (rheometre) ile gıdaların akış özellikleri ve Texture Analyzer cihazı ile gıdaların dokusu detaylı olarak araştırılabilmektedir.
Fotoğraflar

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Adres Üniversite Bulvarı 27310 Şehitkamil - Gaziantep, TÜRKİYE
Tel +90 (342) 360 1200   &  +90 (342) 317 1000
Faks +90 (342) 360 1013
E-posta bilgi@gantep.edu.tr
Tasarım ~GAÜN Bilgi İşlem WebGrubu