Gaziantep University

GAZİANTEP UNIVERSITY

Türkçe
 
HOMEPAGE
BÖLGE ÇİFTÇİSİNE YÖNELİK TARIM PANELİ DÜZENLENDİ.
27 March 2012 15:38:32
VOCATIONAL SCHOOL OF HIGHER EDUCATION IN ISLAHİYE - UZM. BİLAL ERDOĞAN

Gaziantep Üniversitesi İslahiye Meslek Yüksekokulu ve İslahiye Kaymakamlığı işbirliğiyle, “Ekonomik Önemi Olan Bitkilerde Bitki Zararlıları ve Mücadele Yöntemleri” konulu panel düzenlendi.


Panele; İslahiye Kaymakamı Osman Beyazyıldız, İslahiye MYO Müdürü Y. Doç. Dr. Metin Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Uludağ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Yanar, Ziraat Odası Başkanı Mehmet KÖSE ve Diğer Daire Amirleri, öğretim elemanları, Bölge çiftçileri, İslahiye İİBF ve İslahiye MYO Öğrencileri ile Nurdağı MYO Öğrencileri katıldı.


İslahiye Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirilen panele, GAÜN İslahiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Metin Yıldırım, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Kütük ve Fen – Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Akgül konuşmacı olarak katıldı.

İslahiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Metin Yıldırım, Türkiye’nin dünyanın 7. büyük tarımsal gücüne sahip olduğunu, nüfusun üçte birinin tarımsal faaliyetlerle geçimini sağladığını söyledi.. Konuşmasının devamında kalkınmada tarım ekonomisinin büyük katkısı olduğunu vurgulayan Yıldırım, ekonomik önemi olan bitkilerde, zarara neden olan canlılarla mücadele etmenin zorunlu olduğunu belirtti. Etkin mücadele için Çiftçilerimiz, kamu kurumlarımız ve Üniversiteler arasında kuvvetli iletişim bağları ve işbirliği kurulması gerektiğini söyledi.



Fen – Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Kütük, kültür bitkilerinde zararlı bazı böcekler konusunda bilgi verdi. Dünya üzerinde bir milyon üç yüz bin böcek türünün bulunduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Kütük, böceklerin yaklaşık 12 bin türünün tarımsal anlamda zarar yaptığını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Kütük, özellikle İslahiye’de yetiştirilen bitkisel ürünlerden üzüm, buğday, biber, zeytin ve antepfıstığı ve mısır zararlılarından bazıları hakkında bilgi verdi. Mücadele yöntemleri hakkında da bilgi veren Kütük. Kısa sürede olumlu sonuçlar alınabilmesi için uygun mücadele yöntemleri seçilmesi gerektiğini vurguladı.


Fen – Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Akgül bitki hastalıklarına dikkat çekerek, , bitkinin genetik yapısından ileri gelen hastalıklar ve çevreden kaynaklanan hastalıklar olarak ikiye ayrıldığını söyledi. Viral, bakteriyel ve mantari hastalıkların mücadelesinde yapılması gerekenleri anlattı. Hastalıkların yayılmadan önce önleminin alınması, mücadelede başarı oranının artacağını belirtti.


Panelin sonunda, Kaymakam Osman Beyazyıldız paneli düzenleyenlere ve konuşmacılara teşekkür ederek Hediye Takdim etti. Yüksekokul Müdürü adına Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Vedat GÖRMEZ Teşekkür Belgesi verdi.

Images

GAZIANTEP UNIVERSITY

Address Üniversite Bulvarı 27310 Şehitkamil - Gaziantep, Türkiye
Phone +90 (342) 360 1200   &  +90 (342) 317 1000
Fax +90 (342) 360 1013
E-mail information@gantep.edu.tr
Design ~GAUN WebTeam