Gaziantep University

GAZİANTEP UNIVERSITY

Türkçe
 
HOMEPAGE
Üniversitemiz Öğrencilerinin Mezuniyet Sevinci
27 June 2011 09:11:44
VOCATIONAL SCHOOL OF HIGHER EDUCATION IN ISLAHİYE - UZM. BİLAL ERDOĞAN

Gaziantep Üniversitesinden mezun olan 3 bin 534 öğrenci, Üniversitemiz Atletizm Sahasında düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Mezuniyet törenine; Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Gaziantep Milletvekilleri Fatma Şahin, Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, Nejat Koçer, Ali Şahin, Gaziantep eski milletvekili Hasan Özdemir, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, YÖK Denetleme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Sacit Önen ve Prof. Dr. Haluk Özyörük, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fahrettin Göğüş ve Prof. Dr. Mehmet Koruk, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Üniversitemiz Genel Sekreteri Ercan Eroğlu, çok sayıda öğretim elamanı, mezun olan öğrenciler ve aileleri katıldı.

Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinden oluşan “Gaziantep Ateşi Modern Halk Dansları Gösterisi”nin sonrasında, törenin açılış konuşmasını yapan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun öğrencilerin mezuniyetinden duyduğu mutluluğu ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Coşkun, “Yetiştirdiğiniz gençleri bize teslim ettiniz. Yıllar içerisinde onları en iyi şekilde yetiştirmeye azmettik. İnanıyorum ki, en iyi şekilde yetiştirerek tekrar hayat okyanusunun içerisine sizlerle birlikte teslim ediyoruz. Artık yeni gençleri alıp onları işleyerek ülkemize kazandıracağız. Velilerimize bu kutsal çabaları için çok teşekkür ediyorum. Hocalarımız çok değerli bilgilerini, deneyimlerini öğrencilere aktarırlarken gerçekten canhıraş bir çaba veriyorlar. Bu çabalarının sonucunda da ülkenin yeni nesilleri ortaya çıkıyor. Ülkedeki insan gücünü kazandırmada büyük çaba vermektedirler. Bu nedenle tüm hocalarıma en içten teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

“Parlayan Yıldız Gaziantep Üniversitesinin birer mensubu olarak bu ülkeye yeni şeyler katacak şekilde buradan ayrılacaksınız” diye konuşan Prof. Dr. Coşkun, “Gaziantep Üniversitesinde geçirdiğiniz zamanı her zaman özleyeceğinizden eminim. Üniversitemiz Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden birisi. Son üç yıldır olan gelişmesiyle birlikte fakülteleri, enstitüleri, meslek yüksekokulları, yüksekokulları ile şehirde değil, bölgede değil, ülkede değil, Ortadoğu coğrafyasında değil artık dünyada isminden bahsedilen bir konuma gelmiştir” ifadesinde bulundu.

Prof. Dr. Coşkun, “Gaziantep Üniversitesi nitelikli insan gücü yetiştirmenin yanı sıra topluma olumlu anlamda katma değer üretecek ve yeni projeler ortaya koyacak bir anlayışı benimsemiştir. Ürettiğimiz bilgiyi toplumla paylaşıp sosyal, estetik, sanat, sanayi gibi birçok alanda mutlaka şehrimizin bölgemizin ileri gitmesi için çaba gösteriyoruz. Biz sizlerin kendi alanlarınızda en iyi olmanız için çalıştık. Çağın getirdiği teknolojik imkanları kullanıp yeni anlayışları da içerisine katarak sizlere en iyisini vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“Siz şuandan itibaren Gaziantep Üniversitesi mezunu olarak hayatın içersinde yol alacaksınız” diyen Prof. Dr. Coşkun, “Sizin için yeni kaygılar, yeni telaşlar başlayacak. Eminim hepiniz başarılı olacaksınız. Hepinize en içten duygularımla iyi bir iş, iyi bir eş, iyi bir hayat diliyorum. Bilgiyle donanımlı, cesaretli, azimli ve kararlı olursanız siz kazanacaksınız. İkili ilişkilerde başarılı olmaya çalışın. Kitapla olan dostluğunuzu sakın kaybetmeyin” ifadesinde bulundu.

Mezunlar adına konuşan Gaziantep Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi Öğretmenliği Öğrencisi Asiya Koçoğlu, “Hayalim Gaziantep Üniversitesinden mezunu olmaktı, hayal kurdum emek verdim gerçek oldu, hayal kurun arkadaşlar hayaller olmasa gerçeği yaşayamazsınız. Biz öğrenciler için yapılan ve yapılmakta olan yeni binaların, sosyal tesislerin ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu yeni hizmet binasının bize kazandırılmasında, Üniversite adına yapılan organizasyonlarda, bilimsel toplantı ve konferanslarda sportif faaliyetlerde, Üniversitelerarası yapılan sportif etkinliklere katılmamızı maddi ve manevi açıdan destekleyen Sayın Rektörümüze huzurlarınızda saygı ve şükranlarımızı sunarız. Ayrıca yapılan bu etkinliklerde emeği geçen ve desteğini bizlerden esirgemeyen tüm hocalarımıza teşekkür ederiz. Ülkenin gençlerine en iyi sosyal akademik hizmeti ve huzuru temel ilke edinmiş olan Gaziantep Üniversitesi daima parlayan yıldız olarak Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında yer alamaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların sonrasında kendi bölümlerinde dereceye giren öğrencilere Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Gaziantep Milletvekilleri Fatma Şahin, Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, Nejat Koçer, Ali Şahin, Gaziantep eski milletvekili Hasan Özdemir, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, YÖK Denetleme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Sacit Önen ve Prof. Dr. Haluk Özyörük, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fahrettin Göğüş ve Prof. Dr. Mehmet Koruk, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Üniversitemiz Genel Sekreteri Ercan Eroğlu tarafından diplomaları ve çeşitli hediyeler verildi.

Mezun olan öğrencilerimiz, keplerini fırlatarak mezun olmanın sevincini yaşadı. Tören sonrasında Üniversitemiz Çobanevi Sosyal Tesislerinde Üniversitemizin kuruluşunun 24’üncü yıldönümü nedeniyle kuruluş kokteyli düzenlendi.

Images

GAZIANTEP UNIVERSITY

Address Üniversite Bulvarı 27310 Şehitkamil - Gaziantep, Türkiye
Phone +90 (342) 360 1200   &  +90 (342) 317 1000
Fax +90 (342) 360 1013
E-mail information@gantep.edu.tr
Design ~GAUN WebTeam