Gaziantep University

GAZİANTEP UNIVERSITY

Türkçe
 
HOMEPAGE
İNSAN HAKLARI SEMİNERİ
18 December 2017 14:15:03
VOCATIONAL SCHOOL OF HIGHER EDUCATION IN ISLAHİYE - UZM. BİLAL ERDOĞAN

Gaziantep Üniversitesi İslahiye Meslek Yüksekokulu ile Gaziantep KYK İl Müdürlüğünün koordine ettiği Veda Hutbesinde İnsan Hakları Semineri düzenlendi.
İslahiye MYO Konferans salonunda düzenlenen Seminerde Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik konuşmacı olarak katıldı. Seminere Gaziantep KYK İl Müdürü Ahmet KÖLEMEN, Islahiye İlçe Müftüsü Ramazan DOLU, İslahiye KYK Ökkeşiye Yurdu Müdürü Recep KARABACAK ile İslahiye Meslek Yüksekokulu Personeli ve öğrencileri katıldı.
Açılış konuşmasını Gaziantep KYK İl Müdürü Ahmet KÖLEMEN’in yaptığı seminerde Gaziantep İl Müftüsü Ahmet ÇELİK konuşmacı olarak katılanlara Veda Hutbesinde İnsan hakları konusunu ayrıntılı olarak anlattı. Müftü Ahmet ÇELİK seminerde yaptığı konuşmada “ilk evrensel insan hakları beyannamesinin, Hz. Peygamberin Veda Hutbesi olduğunu düşündüğünü belirtti, Veda hutbesinde Peygamber Efendimiz, 'Ey nas' diye başlar, bütün insanlığı hitabına alır ve orada 'Adam öldürmeyeceksiniz, insan haklarını ihlal etmeyeceksiniz. Anne babaya itaat edeceksiniz, eşlerinize iyi davranacaksınınız” diyerek evrensel davranış şekillerini ve sosyal hayatımızı ve özellikle insan haklarına önem verilme ilkelerini açıklar” dedi. Müftü Çelik konuşmasında Islam dininin hakka ve hukuka büyük önem verdiğini belirterek dinimizi okuma ve anlayarak yaşanması gerektiğini vurguladı.
İl Müftüsü Ahmet Çelik seminer sonunda öğrencilerin sorularını cevapladı. Öğrencilerin İslahiye kampüsünde cami olmadığı için Cuma namazlarını kılamadıklarını belirtmesi üzerine Müftü Çevik en kısa zamanda İslahiye yerleşkesine güzel bir Selçuklu mimari özelliğinde bir cami yapılacağı müjdesini verdi.
Seminerden sonra İl Müftüsü ahmet ÇELİK’e Yüksekokul adına Yüksekokul Sekreteri Bilal ERDOĞAN tarafından Teşekkür belgesi takdim edilirken İslahiye KYK Öğrenci Yurdu Recep KARABACAK tarafından çicek buketi takdim edildi.
Öğrencilere İslahiye Müftülüğü tarafından hazırlanan Veda Hutbesi dağıtıldı.

Images

GAZIANTEP UNIVERSITY

Address Üniversite Bulvarı 27310 Şehitkamil - Gaziantep, Türkiye
Phone +90 (342) 360 1200   &  +90 (342) 317 1000
Fax +90 (342) 360 1013
E-mail information@gantep.edu.tr
Design ~GAUN WebTeam