Gaziantep University

GAZİANTEP UNIVERSITY

Türkçe
 
HOMEPAGE
İSLAHİYE İİBF den konferans
14 November 2016 11:08:18
FACULTY OF ECONOMIC AND ADMINISTRATIVE SCIENCES IN ISLAHIYE - Zekeriye ŞİMŞEK

Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) İslahiye İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi (İİBF) İşletme Bölümü tarafından düzenlenen “Mali Müşavirlik Mesleğinin Bugünü ve Geleceği” konulu konferans düzenlendi.

10 Kasım 2016 Perşembe günü Prof. Dr.M. Yavuz Coşkun Konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Mali Müşavir Sultan Sabancıoğlu, İsmail Tekbaş, Ali İhsan Kayacı ve Ali İhsan Çelikbaş katıldı.

Konferansta Mali Müşavir Ali İhsan Kayacı, Mali Müşavirlik Mesleğine giriş, Mesleğin gerekleri, hukuki altyapısı, staja başlama ve bitirme sınavları hakkında bilgiler verirken, Mali Müşavir Sultan Sabancıoğlu ise özellikle Mali Müşavirlik Mesleği bağlamında iş hayatında kadınların yaşadığı farklı sorunlar, çeşitli iş dallarında bayanların istihdam edilmesinin önemine değinerek bu konudaki dilek ve temennilerini dile getirdi.

Mali Müşavir İsmail Tekbaş, üzerinde önemle üzerinde durdukları “Mali Mühendislik” kavramı çerçevesinde, gelişen teknolojik koşulların meslekte yol açtığı sıkıntılar ve avantajlara değinerek özellikle genç arkadaşları aralarında görmek istediklerini belirtti.

Konferansta son olarak konuşma yapan Mali Müşavir Ali İhsan Çelikbaş ise, Mali Müşavirlik mesleğinin içinde bulunduğu durum hakkında kısa ve öz bilgiler vererek tüm öğrenci arkadaşların sosyal, kültürel ve akademik alanda kendilerini geliştirerek Mali Müşavirlik mesleğini yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Öğrencilerin yoğun bir ilgiyle takip ettikleri Konferans sonunda katılımcılara İslahiye İİBF Dekan Yardımcısı Yrd. Doç.Dr. Göktürk Kalkan, İşletme bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serkan Öngel ve Öğretim Görevlisi Yusuf Yıldız tarafından plaket ve hediye takdim edildi.

Images

GAZIANTEP UNIVERSITY

Address Üniversite Bulvarı 27310 Şehitkamil - Gaziantep, Türkiye
Phone +90 (342) 360 1200   &  +90 (342) 317 1000
Fax +90 (342) 360 1013
E-mail information@gantep.edu.tr
Design ~GAUN WebTeam