Gaziantep University

GAZİANTEP UNIVERSITY

Türkçe
 
HOMEPAGE
AŞÇILIK PROGRAMI GELENEĞİ BOZMADI VE ALANYA'DAN DA BAŞARI İLE DÖNDÜ
05 November 2015 16:52:54
VOCATIONAL SCHOOL OF HIGHER EDUCATION FOR TOURISM AND HOTEL MANAGEMENT - Öğr. Gör. Eyüp Atılgan

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AŞÇILIK PROGRAMI GELENEĞİ BOZMADI

Daha öncede Türkiye’nin birçok yerinde yapılan ulusal ve uluslararası yarışmada madalya ve kupa almaya alışkın olan Gaziantep Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Programı bu kez de Alanya’dan başarı ile döndü. 23-25 Ekim 2015 tarihleri arasında, Alanya’da yapılan 5. Alanya Altınkepçe Uluslararası Yemek Yarışmasına Öğr.Gör. Ali Nadir ZEYREK koordinatörlüğünde yarışmacı olarak katılan Habib Kutay Can ASAR isimli Aşçılık Programı 1. Sınıf öğrencisi yerli ve yabancı toplam 30 katılımcının olduğu aynı zamanda ağırlığını yabancı jüri üyelerinin oluşturduğu Rama Makarna Yarışması kategorisinde gümüş madalya alarak organizasyonda Gaziantep Üniversitesini ve Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulunu başarıyla temsil etmiştir.

Yarışma öncesi süreçte ve yarışma esnasında Gaziantep Üniversitesi Turizm ve Otelcilik MYO Aşçılık Programı öğrencimizin büyük bir özveri ve heyecanla hazırlandığı yarışmada; Turizm ve Otelcilik MYO Müdürü Sayın Yrd. Doç. Dr. Atınç OLCAY, Turizm ve Otelcilik MYO Müdürü Yardımcısı Sayın Öğr. Gör. İbrahim DEMİR, Öğr. Gör. Ali Nadir ZEYREK, Türkiye Aşçılar Federasyonu(TAFED) yönetim kurulu üyesi ve Gaziantep Gastronomi ve Aşçılar Derneği (GASDER) Başkanı Chef Battal YILDIRIM, Gaziantep Gastronomi ve Aşçılar Derneği (GASDER) Başkan Yardımcısı ve Mahmood Coffee Kitchen&Cake Chef’i Ali Bedri ÇELİKHAN ile Kebabçı Halil Usta işletmecisi ve Chef’i İbrahim Halil KÖR’ün desteğini alan öğrencimiz hazırladığı yarışma tabağı ile hem jüri üyelerinin hem de yarışmayı izleyenlerin yoğun ilgi ve övgüsünü almıştır.

Yarışma tabağında, daha önce kullanılmayan; lavanta katkısıyla güçlendirilen Demiglace sos ile sotelenen fettucini makarna Gaziantep yöresine ait Keme Mantarı eşliğinde sunulmuş ve yerli, yabancı jüri üyelerinden tam not almıştır.

Aşçılık Programı aldığı bu başarı ile Gaziantep Üniversitesi’nde aldıkları eğitimle Modern Türk Mutfağında da geleceğin ustalarını yetiştirdiğini ve Türk Mutfak Kültürünün devamının garanti altına alındığını bu seferde Alanya’da kanıtlamıştır.

Images

GAZIANTEP UNIVERSITY

Address Üniversite Bulvarı 27310 Şehitkamil - Gaziantep, Türkiye
Phone +90 (342) 360 1200   &  +90 (342) 317 1000
Fax +90 (342) 360 1013
E-mail information@gantep.edu.tr
Design ~GAUN WebTeam