Gaziantep University

GAZİANTEP UNIVERSITY

Türkçe
 
HOMEPAGE
II. Türk Dünyası Eğitim, Kültür ve Birliktelik Çalıştayı (haber-etkinlik)
21 October 2015 10:54:56
FACULTY OF EDUCATION IN GAZIANTEP - Eğitim Fakültesi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Erdal Bay ve Doç. Dr. Servet Demir'in düzenleme kurulunda yer aldıkları, II. Türk Dünyası Eğitim Kültür ve Birliktelik Çalıştayı 31 Temmuz-3 Ağustos 2015 tarihleri arasında Macaristan, Slovakya ve Avusturya olmak üzere üç ülkenin de başkentlerinde gerçekleştirildi.

Çalıştay kapsamında, dünyanın farklı yerlerinde yaşayan Türk akademisyenlerle birlikte Türk Dünyası için eğitim, kültür, tarih ve ekonomi alanlarında geleceğe yönelik neler yapılabileceğine ilişkin stratejik plan geliştirildi.

Yunus Emre Enstitütü Budapeşte Türk Kültür Merkezi Müdürü Yakup Gül, yaptığı konuşmada, Yunus Emre Enstitülerinin temel amaç ve görevinin; Türkiye'nin, kültürünü tarihini ve sanatını tanıtmak, Türkiye'nin diğer ülkeler ile dostluğunu pekiştirmek, kültürel alışverişini artırmak, bununla ilgili yurtiçi ve yurtdışındaki bilgi ve belgeleri dünyanın istifadesine sunmak olduğunu ifade etti. Türk dili, kültürü ve sanatı alanlarında eğitim almak isteyenlere yurtdışında hizmet vermeyi de amaçladıklarını anlatan Gül, çalıştay katılımcılarını ağırlamaktan şeref duyduğunu belirtti.

Büyükelçi Şakir Fakılı ise Türk ve Macar dostluğunun son yıllarda büyük bir ivme kazandığını, Macaristan ve Türkiye arasında Yüksek Seviyeli Stratejik İşbirliği Anlaşması imzalandığını hatırlatarak, Macaristan'da değerli akademisyenlerin katılımı ile düzenlenen çalıştayın, Türk-Macar kültürel ilişkilerin geliştirilmesi yönünde olumlu katkılar sağlayacağı inancında olduğunu söyledi.

Çalıştay Düzenleme Kurulu Onursal başkanı olarak Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz COŞKUN'un AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalıştayla, Türk Dünyası'na ait ortak medeniyet değerlerinin yeniden gün yüzüne çıkartılıp paylaşılmasının amaçlandığını, Türkolojinin beşiği Macaristan'ın bu yıl çalıştaya ev sahipliği yapmasının ayrı öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Macaristan, Slovakya ve Avusturya Büyük elçiliklerinin çalıştay katılımcılarına yönelik olarak vermiş oldukları resepsiyonlara, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, KKTC Budapeşte Temsilcisi Büyükelçi Arif Altay, Azerbaycan Budapeşte Büyükelçisi Vilayat Guliyev, Gaziantep Üniv. Rektör Yardımları Prof. Dr. Ali GÜR ve Prof. Dr. Cahit BAĞCI, Gaziantep Üniv. Eğitim Fak. Dekanı Prof. Dr. Nuri YAVUZ, Gaziantep Üniv. Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adil KILIÇ, Gaziantep Üniv. Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik GÜLSOY de katıldı.

Çalıştay, Türk Dünyası'nın eğitim, kültür, tarih ve ekonomi alanlarındaki geleceğine yönelik stratejik plan geliştirmek, bu kapsamda ortaya çıkan sonuçların uygulanmasına yönelik sürdürülebilir projeler oluşturmak, ayrıca Türk devletleri ve bağımsız toplulukları ile farklı ülkelerde yaşayan Türkleri eğitim, kültür, tarih ve ekonomi alanlarında ortak paydada buluşturmayı hedefliyor.

Çalıştayla ilgili daha fazla bilgi edinmek ve resimleri görüntelemek için bkz. http://www.turkdeb.org/?page_id=1235

GAZIANTEP UNIVERSITY

Address Üniversite Bulvarı 27310 Şehitkamil - Gaziantep, Türkiye
Phone +90 (342) 360 1200   &  +90 (342) 317 1000
Fax +90 (342) 360 1013
E-mail information@gantep.edu.tr
Design ~GAUN WebTeam