Gaziantep University

GAZİANTEP UNIVERSITY

Türkçe
 
HOMEPAGE
İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ KONULU KONFERANS DÜZENLEDİK
20 March 2015 17:16:17
VOCATIONAL SCHOOL OF HIGHER EDUCATION IN ISLAHİYE - UZM. BİLAL ERDOĞAN

(GAÜN)İslahiye Meslek Yüksekokulu olarak İstiklal Marşının Kabulünün 94.yıldönümü ve Mehmet Akif ERSOY’u anma programı düzenlendik. Program kapsamında Nizip Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard.Doç.Dr. Serdar DERMAN tarafından konferans verildi.

İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 94. yıldönümü ve Mehmet Akif ERSOY Anma Günü vesilesiyle İslahiye’de düzenlenen etkinlikte, Mehmet Akif’in hayatının yanı sıra milli mücadele yıllarının anlatılması ile duygulu anlar yaşandı. Yard. Doç. Dr. Serdar DERMAN tarafından “İstiklal Marşının Kabulü” konulu konferans dinleyiciler tarafından büyük ilgi gördü.

Konferansa İslahiye MYO Müdürü Yard. Doç. Dr H.Ahmet DEVECİ, Cumhuriyet Savcısı G. Okan US, İslahiye Milli Eğitim Müdürü, Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Duygu YÜCEL,Halk Eğitim Müdürü Abdurrahman YILDIRIM, Öğretmenevi Müdürü Mehmet AKDOĞAN’ın yanısıra Yüksekokulun Akademik, İdari personeli ile Yüksekokul öğrencileri katıldı.

İslahiye Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan program, . Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

İslahiye MYO Md. Yard. Doç. Dr H.Ahmet DEVECİ tarafından açılış konuşması yapıldı. DEVECİ yaptığı konuşmada;

“İstiklal Marşı’nı anlayabilmek ve kavrayabilmek için, öncelikle Mehmet Akif’i çok iyi bilmek, onun tüm hatlarıyla benliğinde muhafaza ettiği, “milli mücadele ruhunu” üst seviyede tanımak ve bu ruhu, hakkı ile hissetmek şarttır, Bu vesileyle bizleri kırmayarak konferans vermeye gelen Üniversitemiz Nizip Meslek Yüksekokulu Müdürü Meslektaşım Yard. Doç. Dr. Serdar DERMAN’a, katılımlarınız için sizlere ve konferansta emeği geçen başta Akademik ve İdari personele teşekkür ediyorum.” dedi.

Konferanstan evvel Mehmet Akif’in hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisi ile devam eden anma töreninde konuşan Nizip Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard.Doç.Dr. Serdar DERMAN yaptığı konuşmada şunları söyledi.”Büyük Türk milletinin, Mehmed Akif’in, “İstiklâl Marşı” adlı, her yönüyle mükemmel eserinin, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “Millî Marş” olarak kabul edildiği ana kadar, muhtelif sebeplerle bestelenmiş, bir kısmı hayli popüler birçok marşı bulunduğu hâlde, maalesef umumun tasvibine her bakımdan mazhar olmuş tek ve resmî bir millî marşı yoktur. Türk milletinin başka milletler gibi tek ve resmî bir millî marşının bulunmayışı, bilhassa yurt dışındaki resmî törenlerde,sıkıntıya ve hatta bazen de garip hâdiselere sebep olmuştur. Türk İstiklâl Marşı, Millî Mücadele’nin ruhunu ve heyecanını, en iyi aksettiren mükemmel bir eserdir. İhtiyaca binaen tabii bir seyir içinde şekillenerek ortaya çıkar. Kalemin, Millî Mücadele’nin bir mücahidinin, yani Mehmed Akif’in elinde olması, kanaatimizce bu hakikati değiştirmez” diyerek dinleyicilere İstiklal Marşından ziyade onun ruhu anlamanın daha önemli olduğunu vurguladı.

İslahiye MYO Organik Tarım-1 Öğrencisi Abdullah DOĞAN’da konuyla ilgili şunları söyledi. “Bizlere bu cennet vatanı armağan eden atalarımızın ruhu şad olsun, Merhum M.Akif ERSOY yazdığı Milli Marşımızın her kıtasında o günlerin izi var. Ruhu şad olsun, konferansı ben ve arkadaşlarım ilgi ve zevkle dinledik, hocamıza ve Yüksekokul yönetimine çok teşekkür ediyorum” dedi.

İlgiyle izlenen konferanstan sonra Nizip Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard.Doç.Dr. Serdar DERMAN’a İslahiye MYO Müdürü Yard. Doç.Dr. H.Ahmet DEVECİ tarafından teşekkür belgesi ve Cumhuriyet Savcısı G. Okan US tarafından hediye takdim edildi.

Images

GAZIANTEP UNIVERSITY

Address Üniversite Bulvarı 27310 Şehitkamil - Gaziantep, Türkiye
Phone +90 (342) 360 1200   &  +90 (342) 317 1000
Fax +90 (342) 360 1013
E-mail information@gantep.edu.tr
Design ~GAUN WebTeam