Gaziantep University

GAZİANTEP UNIVERSITY

Türkçe
 
HOMEPAGE
İSLAHİYE MYO’DA ENGELLİ KONFERANSI
05 January 2015 14:26:12
VOCATIONAL SCHOOL OF HIGHER EDUCATION IN ISLAHİYE - UZM. BİLAL ERDOĞAN

Gaziantep Üniversitesi İslahiye Meslek Yüksekokulu ile İslahiye Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle Engelli Konferansı düzenlendi.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı ve Gaziantep B.B.B Engelliler Daire Başkanı Yusuf ÇELEBİ tarafından “Engelliler ve Toplum” konulu konferans verildi.

Düzenlenen Konferansa İslahiye Cumhuriyet Başsavcısı F.Yaşar YÜCEL, MYO Müdür Yard. Doç. Dr. H.Ahmet DEVECİ, Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Duygu YÜCEL İlçe Emniyet Müdürü Enver SOYLU, Ak Parti İlçe Teşkilat Başkanı İbrahim ERDOĞAN ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Daire Amirlerinin yanısıra İslahiye MYO Akademik ve İdari Personeli ve Yüksekokul Öğrencileri ile Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Personeli katıldı.

Programda açılış konuşmasını İslahiye MYO Müdürü Yard. Doç. Dr. H.Ahmet DEVECİ yaptı. DEVECİ “Toplumun her alanında engellilere saygı göstermek, onları da toplumun bir ferdi olarak kabul edip dışlamamak gerektiğini” söyleyerek Konuşmacı Yusuf ÇELEBİ’ye ve konferansta emeği geçenlere teşekkür etti.

Akabinde konuşan Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Duygu YÜCEL ise yaptığı konuşmada ise “Engelli vatandaşlarımıza toplum olarak her daim yardımcı olmalı ve onların engelini yaptığımız düzenlemelerle kaldırmalıyız” dedi.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı ve Gaziantep B.B.B Engelliler Daire Başkanı Yusuf ÇELEBİ konferansta yaptığı konuşmada “Toplumsal yaşamda onurlu bir birey olarak yer almak herkes gibi engelli vatandaşlarımızın da en temel hakkıdır, engelli kardeşlerimize dönük eğitim altyapısının ve kalitesinin artması için çalışılmalı ve toplumda yaşayan engellilere balık ikram etme yerine onlara balık tutmayı öğretmeliyiz, ben görme engelli bir birey olarak bana acınmasını değil benim önümdeki engellerin kaldırılmasını ve sokakta yürürken engelsiz insanların bana çarpmamasını ve gören gözlerini daha iyi açarak beni görmesini istiyorum, Yaratıcımızın bize bahşettiği gözümüzü, ellerimizi, ayaklarımızı ve beynimizi ve diğer organlarımızı iyi şeylerde kullanmalıyız ve değerini çok iyi bilmeliyiz diyerek sözlerine şöyle devam etti, Engelli vatandaşlarımızın iş hayatında daha etkin şekilde yer alabilmeleri mümkün, bunun için engelli arkadaşlarım evlerine kapanmasınlar, kendilerini yetiştirsinler, aileler engelli çocuklarını evlerinde saklamasınlar topluma adapte etsinler, Kurumlar Engellilere büyük önem veriyor, bugün buraya gelmem programa katılmam ve sizlere hitap etmem bunun en güzel göstergesidir" dedi.

Konferansta programından sonra Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı ve Gaziantep B.B.B Engelliler Daire Başkanı Yusuf ÇELEBİ Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. H.Ahmet DEVECİ tarafından Teşekkür Belgesi ve hediye takdim edilirken, Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Duygu YÜCEL çiçek takdim etti. Cumhuriyet Başsavcısı F.Yaşar YÜCEL ile İlçe Emniyet Müdürü Enver SOYLU tarafından da Hediye verildi.

Images

GAZIANTEP UNIVERSITY

Address Üniversite Bulvarı 27310 Şehitkamil - Gaziantep, Türkiye
Phone +90 (342) 360 1200   &  +90 (342) 317 1000
Fax +90 (342) 360 1013
E-mail information@gantep.edu.tr
Design ~GAUN WebTeam