Gaziantep University

GAZİANTEP UNIVERSITY

Türkçe
 
HOMEPAGE
YÜKSEKOKULUMUZDA “AFET VE DEPREM BİLİNCİ” KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ
03 June 2013 15:12:07
VOCATIONAL SCHOOL OF HIGHER EDUCATION IN ISLAHİYE - UZM. BİLAL ERDOĞAN

Gaziantep Üniversitesi İslahiye Meslek Yüksekokulu Toplumsal Duyarlılık Projesi dersi kapsamında, 1. derece deprem bölgesi olan İslahiye’de Üniversite öğrencilerine yönelik olarak “Afet ve Deprem Bilinci” konulu konferans düzenlendi.

Afet ve Deprem Bilinci Projesi Koordinatörü Bilal Erdoğan tarafından verilen konferans öncesinde Yüksekokul İşletme Yönetimi-2 Öğrencisi Emine Asma “Sesimi Duyan Var mı” adlı şiir ve İşletme Yönetimi-1 Öğrencisi M. Salih Gürel tarafından hazırlanan video ve Tuğba Ateş’in hazırladığı “Depremin Faydaları” okundu.

Üniversite öğrencilerine depremle ilgili sunum yapan Bilal Erdoğan deprem öncesinde alınacak tedbirleri anlattı. Erdoğan, “Deprem kuşağında olan ülkemizde depremden kaçış mümkün değildir. Depremi önleyemeyeceğimize göre, sağlam yere sağlam binalar yapıldığı takdirde korkulacak bir şey yoktur” dedi.

Erdoğan, “Deprem olmadan önce yanımızda iletişim bilgilerini içeren kimliğimizin olması gerekir. Deprem çantası, evimizde bulunan dolap, kitaplık gibi eşyalarımızın duvara sabitlenmeli. Deprem olduğunda evde bulunuyorsak, dolap, koltuk, çamaşır makinesi gibi ağır eşyaların yanına cenin vaziyette durmalıyız. Tiyatro, sinema vb gibi yerlerde koltukların yan kısmına, yolda araçta isek arabayı durdurarak arabanın yanına cenin vaziyete geçmeli, okulda sınıftaysak sıraların altına değil yanına yine cenin vaziyetinde durmalı, anons ve duyurular yapılana kadar yerimizden ayrılmamalıyız” diyerek, sakin olmalı, paniklememeli ve görevlilerin uyarılarına uymalıyız diye konuştu.

Konferans sonunda Yüksekokul Müdürü V. H. Bayram İrhan tarafından Bilal Erdoğan’a ve öğrencilere teşekkür ederek deprem gerçeğinin daima unutulmaması gerektiğini ve Toplumsal Duyarlılık Projesi kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile İslahiye ilçesi`ndeki liselerde seri deprem konferansları verileceğini belirti.

Images

GAZIANTEP UNIVERSITY

Address Üniversite Bulvarı 27310 Şehitkamil - Gaziantep, Türkiye
Phone +90 (342) 360 1200   &  +90 (342) 317 1000
Fax +90 (342) 360 1013
E-mail information@gantep.edu.tr
Design ~GAUN WebTeam