Gaziantep University

GAZİANTEP UNIVERSITY

Türkçe
 
HOMEPAGE
ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİNİ ZİYARETİ ETTİK…
03 May 2012 08:18:18
VOCATIONAL SCHOOL OF HIGHER EDUCATION IN ISLAHİYE - UZM. BİLAL ERDOĞAN

Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İslahiye Meslek Yüksek Okulu'ndan 90 öğrencinin katılımıyla Çanakkale şehitliklerini ziyaret edildi.

Çanakkale'ye Şehitliğine gezi düzenleyen Gaziantep Üniversitesi İslahiye yerleşkesindeki Fakülte ve Yüksekokul öğrencilerimiz, Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından koordine edilen Rehberler eşliğinde feribotla Gelibolu ve Eceabat'a geçerek Çanakkele Zaferi'nin kazanılmasında önemli rol oynayan, Kilitbahir köyü ve Kalesi, Seyit Onbaşı Anıtı, Mecidiye Tabyaları, Soğanlıdere Şehitliği, Çanakkale Şehitler Abidesi, Seddülbahir köyü, Seddülbahir Savaş Malzemeleri Müzesi, Namazgah Tabyası, Meçhul Asker Anıtı, Yahya Çavuş Anıtı ve Şehitliği, Sargıyeri ve Hastane Şehitliği, Anzak koyu, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Kanlı Sırt Anıtı ve Kitabesi, 57. Alay Şehitliği, Kesikdere Şehitliği, Conkbayırı, Atatürk Anıtı, Siperler ve Kitabeleri ziyaret ettiler.

Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü'nün destekleriyle Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe, Yüksekokul Sekreteri Bilal ERDOĞAN ile Öğ.Gör.Zeliha Yıldırım'ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen ziyarette Çanakkale Zaferinin kolay kazanılmadığını gözleriyle görme fırsatı bulduklarını ifade eden öğrenciler, Çanakkale zaferini tarih kitaplarında okuduklarını, ancak tarihi mekanları yerinde görünce daha çok etkilendiklerini ifade ederek gezinin kendileri için son derece anlamlı olduğunu belirtiler.

Çanakkale Şehitliği ziyaretinde İslahiye Belediye Başkanlığı ve Kanaat Biber Öğrencilerimize sponsor oldu.

İslahiye MYO Müdürü Y. Doç. Dr. Metin YILDIRIM konuyla ilgili olarak “Tarihimizin dönüm noktalarından olan Çanakkale’de Türk’ün adını dünyaya duyurmuş ve 253 bin vatan evladının anısına yaptığımız Çanakkale Şehitliği Ziyaretimizde Rektörlüğümüze, Sponsorlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Images

GAZIANTEP UNIVERSITY

Address Üniversite Bulvarı 27310 Şehitkamil - Gaziantep, Türkiye
Phone +90 (342) 360 1200   &  +90 (342) 317 1000
Fax +90 (342) 360 1013
E-mail information@gantep.edu.tr
Design ~GAUN WebTeam