Gaziantep University

GAZİANTEP UNIVERSITY

Türkçe
Instructor.Dr. CEYHUN UÇUK
HOMEPAGEFACULTY OF FINE ARTSGASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
Publications
International Journals
Year
Content
2018
Journal / Book Name: Journal of Tourism and Gastronomy Studies
No/Edition: 6/3
Authors: Suna B., Uçuk C.

Effect of Having Registered Product with Geographical Indication to Destination Marketing

https://jotags.org/2018/vol6_issue3_article6.pdf

2017
Journal / Book Name: International Rural Tourism and Development Journal
Authors: Uçuk C., Özkanlı O.

Gastronomi Turizmi: Tabak Prezentasyonunun Gastronomi Turizmindeki Yeri

2017
Journal / Book Name: Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi
Authors: Uçuk C., Özkanlı O.

IV. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları ve IV. Rekreasyon Araştırmaları Kongreleri'nin Ardından

https://anatoliajournal.com/atad/depo/dergiler/Cilt28_Sayi2_Yil2017_1512572338.pdf

2015
Journal / Book Name: Global Journal on Humanities Social Sciences
No/Edition: Vol 2, No 1
Authors: Özer A., Özkanlı O., Uçuk C.

Ethics in gastronomy and culinary arts field

https://sproc.org/ojs/index.php/pntsbs/article/view/322

Communications Presented and Published In a Book In The International Scientific Meetings
Year
Content
2018
Journal / Book Name: 12th Annual International Conference on Humanities and Social Sciences-PRAGUE
Authors: Uçuk, C.

The Question of Standard Recipe

2018
Journal / Book Name: 2th International Tourism and Development Congress-Bodrum/MUĞLA
Authors: Uçuk, C., Üzümcü, O.O.

Importance Of Local Food Festivals In Rural Tourism: The Kuzugöbeği Mushroom Festival Example

http://www.kirsalturizm.gen.tr/uploads/files/pyhmyY5Ewcud6MNhGtwbnRRjffHD82sJBqi85gPg.pdf

2018
Journal / Book Name: 2th International Tourism and Development Congress-Bodrum/MUĞLA
Authors: Uçuk, C.

Gaziantep'in Yöresel Gastronomik Ürünlerinin Kategorizasyonu

http://www.kirsalturizm.gen.tr/uploads/files/pyhmyY5Ewcud6MNhGtwbnRRjffHD82sJBqi85gPg.pdf

2018
Journal / Book Name: Gastronomi Kongresi-ANKARA
No/Edition: 1
Authors: Uçuk, C., Alaçam, E.

Ekşi Mayalı Ekmekler Üzerine Bir İnceleme

http://gastronomizirvesi.org/ozet-bildiriler-kitabi.pdf

2018
Journal / Book Name: Gastronomi Kongresi-ANKARA
No/Edition: 1
Authors: Uçuk, C., Kayran, M.F.

Türk Mutfak Kültüründe Çorba: Gaziantep Çorbalarının Sunumlarının İncelenmesi

http://gastronomizirvesi.org/ozet-bildiriler-kitabi.pdf

2018
Journal / Book Name: VII. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu-İskenderun/HATAY
Authors: Suna, B., Uçuk, C.

Gaziantep’teki Restoran İşletmelerinde Teknoloji Kullanım Düzeyinin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma

https://www.researchgate.net/publication/331530007

2018
Journal / Book Name: III. Uluslararası Mesleki ve Teknik Bilimler Kongresi-GAZİANTEP
Authors: Özkanlı, O., Uçuk, C.

Türk Mutfak Kültüründe Şerbetler

https://www.researchgate.net/publication/328191808_Turk_Mutfak_Kulturunde_Serbetler

2017
Journal / Book Name: 1th Rural Tourism and Development Congress-BURSA
Authors: Uçuk C., Özkanlı O.

Gastronomi Turizmi: Tabak Prezentasyonunun Gastronomi Turizmindeki Yeri

http://www.antjournals.org/index.php/irtadjournal/article/view/39

2017
Journal / Book Name: 6. Ulusal 2. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu-GAZİANTEP
Authors: Uçuk C., Özkanlı O.

Gastronomide Tabak Prezentasyonunun Önemi

https://www.academia.edu/32647839/6._ulusal_2._uluslararası_doğu_akdeniz_turizm_sempozyumu.pdf

2017
Journal / Book Name: Mushroom1st Internatıonal Congress On Medıcınal And Aromatıc Plants-KONYA
Authors: Özkanlı O., Süzer Ö., Uçuk C.

An Analysıs For The Usage Of Kanlıca Mushroom On The Practıce Fıeld Of Gastronomy As A Type Of High Aromatic Mushroom

2017
Journal / Book Name: 3. Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu-KAHRAMANMARAŞ
Authors: Uçuk C.

Gastronomi Mutfak ve Sanat İlişkisi Üzerine

http://kayit.asoscongress.com/files/Maras_Guzel 20Sanatlar_Tam_Metin.pdf

2017
Journal / Book Name: Uluslararası Gaziantep Tarihi Sempozyumu-GAZİANTEP
Authors: Uçuk C.

Gaziantep Mutfağının Tarihsel Gelişimi

2016
Journal / Book Name: Gastronomi Turizmi Kongresi-BALIKESİR
Authors: Uçuk C., Özkanlı O., Koç B., Üzümcü O.O.

Güvenli Gıdanın Gastronomi Açısından Önemi

2015
Journal / Book Name: 4th World Conference on Design and Education- St. Petersburg/RUSSIA
Authors: Uçuk C.

Gastronomy as an Art

2015
Journal / Book Name: Çukurova Üniversitesi 1. Uluslararası Sanat Araştırmaları Sempozyumu-ADANA
Authors: Taşkın E., Uçuk C., Özer A.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları’nin Diğer Sanat Dalları ile İlişkisi

Communications Presented and Published In a Book In The National Scientific Meetings
Year
Content
2017
Journal / Book Name: 4. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi- Kuşadası/AYDIN
Authors: Üzümcü O., Uçuk C., Koç B.

Likya Bölgesini Ziyaret Eden Turistler Üzerine Bir İnceleme

https://anatoliajournal.com/turizmkulliyati/ulusalkongreler/4disiplinlerarasibildirikitap.pdf

2017
Journal / Book Name: 4. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi-Kuşadası/AYDIN
Authors: Uçuk C., Özkanlı O., Alkan H.Y.

Yaratıcı Şehirler Ağı’nın Gastronomi Turizmine Etkisi: Gaziantep İli Kadayıf Ve Künefe İşletmeleri Üzerine Bir Araştırma

https://anatoliajournal.com/turizmkulliyati/ulusalkongreler/4disiplinlerarasibildirikitap.pdf

Other Publications
Year
Content
2018
Journal / Book Name: 18 Mart Çanakkale Workshop-GAZİANTEP
Authors: Uçuk, C.

18 Mart Çanakkale Menüsü

http://www.milliyet.com.tr/gastronomi-ogrencilerinden-18-mart-menusu-gaziantep-yerelhaber-2670547/

2018
Journal / Book Name: YÖN III, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanları Sergisi-GAZİANTEP

Makro Biberiye Fotoğrafı

2018
Journal / Book Name: Sıradan Mühim Şeyler Fotoğraf Sergisi-GAZİANTEP

Kampüs'ten Kareler

2018
Journal / Book Name: Gül Şerbeti Festivali-GAZİANTEP
Authors: Ceyhun UÇUK

Gül Şerbeti Workshop

http://habermerkezi.gantep.edu.tr/?p=47897

2017
Journal / Book Name: GAÜNDEM
No/Edition: 2/4
Authors: Uçuk C.

Dünya Bir Ev Olsaydı Mutfağı Gaziantep Olurdu

https://www.gantep.edu.tr/dokuman/gaundem_04.pdf

2017
Journal / Book Name: YÖN II, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanları Sergisi-GAZİANTEP

Yenilebilir Nemrut Heykelleri

2017
Journal / Book Name: Usta Ellerin Yorumu ile Gaziantep Yemekleri
Authors: Chef Mehmet Yalçınkaya, Chef Zeki Kara, Chef Rafet İnce, Chef Battal Yıldırım, Chef Ceyhun Uçuk

https://www.mutfakhaber.net/usta-ellerin-yorumlariyla-gaziantep-yemekleri-18-mayis-2017

2016
Journal / Book Name: Dünya Gıda Dergisi
Authors: Uçuk C.

Gaziantep Mutfağı: Zıtlıkların Uyumu, Zenginliği

http://www.dunyagida.com.tr/haber/gaziantep-mutfagi-zitliklarin-uyumu-zenginligi/5121

GAZIANTEP UNIVERSITY

Address Üniversite Bulvarı 27310 Şehitkamil - Gaziantep, Türkiye
Phone +90 (342) 360 1200   &  +90 (342) 317 1000
Fax +90 (342) 360 1013
E-mail information@gantep.edu.tr
Design ~GAUN WebTeam