Gaziantep University

GAZİANTEP UNIVERSITY

Türkçe
Prof.Dr. AHMET KAYA
HOMEPAGEDEPARTMENT OF FOOD ENGINEERING
Research Interests
M.Sc Theses Supervised
Year
Subject
Name of Student
2006 - 2008
Pirinç-mısır bazlı glütensiz makarnaların viskoelastik özellikleri
Dilek BÜYÜKBEŞE
1999 - 2001
Cooking and textural properties of spaghetti
Nesli SÖZER
1998 - 2000
Stability of butter oils
Oya ÖZBAYRAM

Doctoral/Expertise Theses
Year
Subject
Name of Student
2009 - 2014
Süt yağı fraksiyonlarının fiziksel ve kimyasal özellikleri
Dilek BÜYÜKBEŞE
2008 - 2014
Investigation of fat bloom mechanism in dark chocolate
Gülten ŞEKEROĞLU
2001 - 2006
Rheological behavior of spaghetti enriched with resistant starch
Nesli SÖZER

Projects
Year
Subject
Establishment
2013
SÜT YAĞI FRAKSİYONLARININ FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİ
SANTEZ
2010
ÇİKOLATA ÜRÜNLERİNDE FAT-BLOOM PROBLEMİNİN ÖNLENMESİ
SANTEZ
2010
GIDA ARAŞTIRMA GELİŞTİRME MERKEZİ KURULMASI
DPT
2008
GLUTENSIZ MAKARNA ÜRETIMI VE VISKOELASTIK ÖZELLIKLERI
TÜBİTAK
2007
BESINSEL LIF KATKILI MAKARNA ÜRETIMI
TÜBİTAK
Design ~GAÜN WebTeam