Course Title |
HAZIR YEMEK SİSTEMLERİ |
Code |
NMGİ409 |
Course Info |
Bu ders kapsamında, Hazır yemek endüstrisi, tarihsel gelişim ve sınıflandırılması, hazır yemek endüstrisinde geleneksel ve modern uygulamalar; Toplu Beslenme Sistemi ve yönetimi, stratejik planlama,temel işlemleri ve organizasyon;prosesin temel tanımlanması,bütçe planlanması ve kontrolü;satınalma;depolama ve tedarikçi zinciri yönetimi; menü ve üretim planlaması ile materyal kontrolü;iş gücü planlaması, personel kriterlerinin tanımlanması,personel eğitimi, üretim servis alanı tasarım ve donanım prensipleri;işçi sağlığı ve uygun çalışma koşullarının sağlanması; sanitasyon; gıda güvenliği sistemi; kalite yönetim sistemi konuları ele alınacaktır. |
Credit |
2 |
ECTS |
3 |