Course Title |
MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ |
Code |
NMGİ261 |
Course Info |
Meyve ve Sebzelerin Yıkanması,Ayıkama ve Sınıflandırma- Sap ve baş/ Uç Alma İşlemi -Çekirdek Çıkarma,Kabuk Soyma-Doğrama,Konserve Üretimi için Ön İşlemler-Dolgu Sıvısı Hazırlama,Konserve Dolumu ve Kapatma-Pastörizasyon,Salça Üretimi için Ön İşlemler-PulpEldesi,SalçanınKonsantrasyonu,Salçanın Dolumu ve Kapatma-Isıl İşlem,Reçel Üretimi için Ön İşlemler-Pişirme İşlemi,Reçel Pişirme İşlemi-Soğutma ve Dolum,Dondurulmuş Meyve-Sebze Üretimi için Ön İşlemler,Meyve ve Sebzelerin Dondurulması,Kurutulmuş Meyve-Sebze Üretimi İçin Hammadde Hazırlık İşlemleri,Meyve-sebze kurutma |
Credit |
4 |
ECTS |
5 |