Gaziantep University

GAZİANTEP UNIVERSITY

Türkçe
GIDA TEKNOLOJİSİ 
HOMEPAGE
Course Details
Course Title
MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ
Code
NMGİ261
Course Info
Meyve ve Sebzelerin Yıkanması,Ayıkama ve Sınıflandırma- Sap ve baş/ Uç Alma İşlemi -Çekirdek Çıkarma,Kabuk Soyma-Doğrama,Konserve Üretimi için Ön İşlemler-Dolgu Sıvısı Hazırlama,Konserve Dolumu ve Kapatma-Pastörizasyon,Salça Üretimi için Ön İşlemler-PulpEldesi,SalçanınKonsantrasyonu,Salçanın Dolumu ve Kapatma-Isıl İşlem,Reçel Üretimi için Ön İşlemler-Pişirme İşlemi,Reçel Pişirme İşlemi-Soğutma ve Dolum,Dondurulmuş Meyve-Sebze Üretimi için Ön İşlemler,Meyve ve Sebzelerin Dondurulması,Kurutulmuş Meyve-Sebze Üretimi İçin Hammadde Hazırlık İşlemleri,Meyve-sebze kurutma
Credit
4
ECTS
5

GAZIANTEP UNIVERSITY

Address Üniversite Bulvarı 27310 Şehitkamil - Gaziantep, Türkiye
Phone +90 (342) 360 1200   &  +90 (342) 317 1000
Fax +90 (342) 360 1013
E-mail information@gantep.edu.tr
Design ~GAUN WebTeam