Gaziantep University

GAZİANTEP UNIVERSITY

Türkçe
GIDA TEKNOLOJİSİ 
HOMEPAGE
Course Details
Course Title
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ
Code
NMGİ132
Course Info
Sütün nitelikleri,Süt İşletmelerinde miktar ölçümü,Hammadde ve yardımcı maddelerin depolanması+Sütüntemizlenmesi,SütünTemizlenmesi,Sütün havasının ve kokusunun alınması,Süt Yağının Ayrılması,SütünStandardizasyonu,SütünHomojenizasyonu,Pastörize İçme Sütü,Sterilize İçme Sütü,İçme Sütlerinin Depolanması,SüttozuÜretimi,Peynir altı suyu (PAS) üretimi,Kurutulmuş süt ürünlerinin depolanması,Beyaz peynir üretimi,Kaşar peyniri üretimi,Lor peyniri üretimi,Eritme peyniri üretimi
Credit
4
ECTS
5

GAZIANTEP UNIVERSITY

Address Üniversite Bulvarı 27310 Şehitkamil - Gaziantep, Türkiye
Phone +90 (342) 360 1200   &  +90 (342) 317 1000
Fax +90 (342) 360 1013
E-mail information@gantep.edu.tr
Design ~GAUN WebTeam