Course Title |
GIDA KİMYASI |
Code |
NMGİ121 |
Course Info |
Gıdalarda bulunan su, önemi ve fonksiyonlarını kavramak ,Gıdalarda bulunan karbonhidratları, önemini ve fonksiyonlarını kavramak,Gıdalarda bulunan proteinleri, önemini ve fonksiyonlarını kavramak,Gıdalarda bulunan lipidleri, önemini ve fonksiyonlarını kavramak ,Gıdalarda bulunan enzimleri, önemini ve fonksiyonlarını ,Gıdalarda bulunan mineral maddeleri, önemini ve fonksiyonlarını kavramak,Gıdalarda bulunan vitaminleri, önemini ve fonksiyonlarını kavramak,Gıdalarda bulunan fenolik maddeleri, önemini ve fonksiyonlarını kavramak ,Gıdalarda bulunan doğal lezzet maddelerini, önemini ve fonksiyonlarını kavramak,Gıdalarda rastlanan toksik ve kontaminant maddeleri, önemini ve fonksiyonlarını kavramak, |
Credit |
3 |
ECTS |
4 |