Gaziantep University

GAZİANTEP UNIVERSITY

Türkçe
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ 
HOMEPAGE
Announcements / Documents
GSTM Final Programı 25 December 2017
TDP DUYURUSU 24 October 2017
STAJ DEFTERİ DUYURUSU 04 October 2017
MEZUNİYET TÖRENİ 15 June 2017
Course Details
Course Title
TÜRK MUTFAĞI
Code
GMS305
Course Info
Mutfak kavramı, mutfak-kültür ilişkisi, klasik Türk mutfak kültürünün oluşumu, Türklerde yeme içme alışkanlıkları, özel gün yemekleri, Büyük Selçuklu, Anadolu Selçuklu ve Osmanlı mutfağı, modern Türk mutfağı, Türk mutfak kültürüne etki eden medeniyetler, Türk mutfağının oluşumunda katkısı olan etnik topluluklara ait yemekler.
Credit
3
ECTS
5
Design ~GAÜN WebTeam