Gaziantep University

GAZİANTEP UNIVERSITY

Türkçe
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ 
HOMEPAGE
Course Details
Course Title
MUTFAK UYGULAMA-1
Code
GSTM-203
Course Info
Uluslararası kabul görmüş temel sosların sınıflandırılması, Beşamel Sos Hazırlama, Beşamel Sosun Türeyenleri ve Kullanıldığı Yerler, Domates ve Soğuk Tereyağı Sosları, Temel Kahverengi Soslar, Temel Beyaz Soslar (Velauté Sauce), Mayonez Sos(Mayonnaıse Sauce), Hollandaise Sauce. Temel sosların türeyenleri, hazırlama teknikleri. Salata sosları, salataların hazırlanmasında izlenecek temel teknikler, uluslararası mutfaklarda kullanılan salata sosları, salata hazırlamada kullanılan ekipman ve araç-gereçler, meze çeşitleri, meze hazırlanırken dikkat edilmesi gereken noktalar, kanepe hazırlanması, basit kanepelerin hazırlanış ve sunuş şekilleri, makarna hazırlama teknikleri ve makarna sosları.
Credit
2+4
ECTS
8
Design ~GAÜN WebTeam