Gaziantep University

GAZİANTEP UNIVERSITY

Türkçe
FOOD QUALITY CONTROL AND ANALYSIS PROGRAM 
HOMEPAGE
Announcements / Documents
GKK_2019 sinav takvimi 23 October 2019
TBS-2019 sinav tarihi 23 October 2019
2017-2018 MUFREDATI 20 September 2017
Müfredatın Tamamı 09 November 2016
Course Details
Course Title
SHELF LIFE OF FOODS
Code
GKK013
Course Info
Gıdalarda stabilite kavramı, raf ömrü tanımlamaları, gıda stabilitesinin gıda bileşenleri ve gıda tipine uygun olarak irdelenmesi, Gıdalarda temel muhafaza yöntemleri, gıdalarda mikrobiyolojik, fiziksel, kimyasal ve duyusal bozulma normları ve mekanizmaları, gıda bileşenlerinin degradasyonunu etkileyen mikrobiyolojik ve kimyasal faktörler ve interaksiyon mekanizmaları, gıdalarda raf ömrü kararlılığının sağlanması, yeni ürün geliştirmede stabilite stratejileri ve gıdalarda raf ömrü belirleme.
Credit
3
ECTS
3

GAZIANTEP UNIVERSITY

Address Üniversite Bulvarı 27310 Şehitkamil - Gaziantep, Türkiye
Phone +90 (342) 360 1200   &  +90 (342) 317 1000
Fax +90 (342) 360 1013
E-mail information@gantep.edu.tr
Design ~GAUN WebTeam