Gaziantep University

GAZİANTEP UNIVERSITY

Türkçe
FOOD QUALITY CONTROL AND ANALYSIS PROGRAM 
HOMEPAGE
Announcements / Documents
GKK_2019 sinav takvimi 23 October 2019
TBS-2019 sinav tarihi 23 October 2019
2017-2018 MUFREDATI 20 September 2017
Müfredatın Tamamı 09 November 2016
Course Details
Course Title
FAT AND OILS ANALYSIS
Code
GKK207
Course Info
Lipitlerin genel tanımı, bitkisel yağ türleri ve özellikleri, zeytinyağı, margarin ve tereyağına ait özellikler, bitkisel yağlarda duyusal analizler, bitkisel yağlarda kırılma indisi tayini, eterde çözünmeyen yabancı madde ile kül tayini, kırılma indisi tayini,  uçucu madde tayini, serbest yağ asitleri tayini, peroksit sayısı tayini, viskozite tayini, iyot sayısı tayini, sabunlaşma sayısı tayini, sabunlaşmayan madde tayini, kreiss testi, mineral yağ aranması tayini, zeytinyağı ile ilgili analizler,  katı yağlarda duyusal, fiziksel ve kimyasal analizler.
Credit
3
ECTS
4

GAZIANTEP UNIVERSITY

Address Üniversite Bulvarı 27310 Şehitkamil - Gaziantep, Türkiye
Phone +90 (342) 360 1200   &  +90 (342) 317 1000
Fax +90 (342) 360 1013
E-mail information@gantep.edu.tr
Design ~GAUN WebTeam