Gaziantep University

GAZİANTEP UNIVERSITY

Türkçe
FOOD QUALITY CONTROL AND ANALYSIS PROGRAM 
HOMEPAGE
Announcements / Documents
GKK_2019 sinav takvimi 23 October 2019
TBS-2019 sinav tarihi 23 October 2019
2017-2018 MUFREDATI 20 September 2017
Müfredatın Tamamı 09 November 2016
Course Details
Course Title
FOOD QUALITY CONTROL AND ANALYSIS
Code
GKK106
Course Info
Gıda kalitesi ve gıda kalite kontrolünün tanımı ve kapsamı ve sınıflandırılması, genel laboratuvar bilgisi, gıda maddelerinin temel kimyasal, fiziksel ve duyusal özellikleri ve analizleri. Gıdalarda duyusal karakteristikler, gıdalarda görünüş özellikleri, fiziksel şekil özellikleri, gıdalarda renk özellikleri, gıdalarda objektif renk ölçüm sistemleri, gıdalarda kinestetik duyusal özellikleri sınıflandırma, viskozite ve konsistens (kıvam), viskozite ve konsistensin ölçümü, gıdalarda tat ve kokunun objektif olarak ölçümü, gıdalarda nem tayini, kül tayini, ham protein tayini, toplam asitlik tayini, yağ tayini, şeker tayini.
Credit
3
ECTS
3

GAZIANTEP UNIVERSITY

Address Üniversite Bulvarı 27310 Şehitkamil - Gaziantep, Türkiye
Phone +90 (342) 360 1200   &  +90 (342) 317 1000
Fax +90 (342) 360 1013
E-mail information@gantep.edu.tr
Design ~GAUN WebTeam