Gaziantep University

GAZİANTEP UNIVERSITY

Türkçe
DEPARTMENT OF FOOD ENGINEERING 
HOMEPAGEFACULTY OF ENGINEERING
Announcements / Documents
Mezun Anketi 24 April 2015
MÜDEK 01 December 2008
Atelier - Laboratory
Food Microbiology Lab.General Chemistry Lab.Enstrümental Analiz Araştırma Laboratuvarları Sensory Analysis LaboratoryUnit Operations LaboratoryQUALİTY CONTROL AND FOOD CHEMISTRY LABORATORYBiotechnology Laboratory
Enstrümental Analiz Araştırma Laboratuvarları
Details
Bu laboratuarda, HPLC(Yüksek Basınçlı Sıvı Kromatografisi ) cihazı, UV-VIS spektrofotometre,FTIR cihazı,PARTICLE SİZE DİSTRİBUTİON cihazı,TEXTURE cihazı,VİSCOSİMETRY(rheometry) ÖLÇÜM cihazı,DSC (Diferansiyel Taramalı Kalorimetre) cihazı,POLARİMETRE cihazı,POLARİZE IŞIK MİKROSKOBU,SONİPREP CİHAZI,ULTRASONİC SU BANYOSU,HOMOJENİZATÖR VE DEONİZE ULTRA SAF SU cihazı bulunmaktadır. HPLC( yüksek basınçlı sıvı kromatografi) cihazı ve örnek hazırlama ekipmanları ile birlikte vakum pompası bulunmaktadır. Sıvı kromatografisi cihazında UV-Absorbans dedektörü , Fluoresans Dedektörü ve RID dedektörü mevcuttur. Bu dedektörleri kullanarak gıda maddelerinde çeşitli vitaminlerin analizi, fenolikler, karotenoidler, klorofil ve antosiyanin gibi doğal gıda pigmentlerinin analizi ve gıdaların yağ asit kompozisyonu incelenmektedir. Bu laboratuarlarda,DSC( Diferansiyel Taramalı Kalorimetre) ile çeşitli gıda bileşenlerinin termal özellikleri incelenebilmektedir. Ayrıca mevcut VİSCOSİMETRY (rheometre) ile gıdaların akış özellikleri ve Texture Analyzer cihazı ile gıdaların dokusu detaylı olarak araştırılabilmektedir.
Images
Design ~GAÜN WebTeam