Gaziantep University

GAZİANTEP UNIVERSITY

Türkçe
DEPARTMENT OF FOOD ENGINEERING 
HOMEPAGEFACULTY OF ENGINEERING
Announcements / Documents
Mezun Anketi 24 April 2015
MÜDEK 01 December 2008
Atelier - Laboratory
Food Microbiology Lab.General Chemistry Lab.Enstrümental Analiz Araştırma Laboratuvarları Sensory Analysis LaboratoryUnit Operations LaboratoryQUALİTY CONTROL AND FOOD CHEMISTRY LABORATORYBiotechnology Laboratory
Unit Operations Laboratory
Area
100 m2
Details
Temel İşlemler Laboratuvarında Gıda mühendisliğinde uygulanan bazı işlemler pilot ölçekteki ekipmanlar üzerinde öğrenciye yaptırılmaktadır. Bu kapsamda yaptırılan deneyler: plakalı ısı değiştiriciler, gövde-boru ısı değiştiriciler, çift borulu ısı değiştiriciler, tırmanan film buharlaştırıcı, katı-sıvı ekstraksiyonu, tepsili kurutucu, püskürtmeli ve akışkan yatak kurutucular, çekiçli değirmen, plakalı ve çerçeveli filtrasyon, pastörizasyon vb olarak sıralanabilir. Öğrencilerin deney sırasında aldıkları verileri değerlendirerek konu ile ilgili hesaplamaları yapmaları, sonuç ve yorumlarını bir rapor halinde sunmaları sağlanmaktadır
Design ~GAÜN WebTeam