ÇANAKKALE PROGRAMI.

27 Mart 2017 / 17:43:20

Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) İslahiye Meslek Yüksekokulu 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü sebebiyle program düzenledi.
Laborant ve Veteriner Sağlık Programı öğrencisi Aysun GÖKSU’nun koordine ettiği programda Yüksekokulumuz Laborant ve Veteriner Sağlık Programı öğrencilerinin katılımıyla güzel bir etkinlik yaşandı. Öğrenciler Nadide AVCI, Duygu ÖZDEMİR, Hatice ÖZTÜRK, Sevilay ŞEN, Arzu ZAM, İpek KORKMAZ ve Abdullah DAĞBAKAN’ın sundukları güzel eserlerle programa renk kattılar.
18 Mart Çanakkale Zaferinin 102. Yıldönümü sebebiyle düzenlenen programda şehitlerimiz rahmet ve minnetle anıldı. Programda Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından hazırlanan Çanakkale ve şehitler sunumu ve günün anlam ve önemi hakkındaki konuşmalar, şehid mektupları, yabancı asker mektupları, şiirler okundu ve “ Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı” ile “eledim eledim” ve Ağlama anne parçaları seslendirildi.
Özellikle Yüksekokul personelleri Nalan Dilek ve Tülay Demircan’ın çaldığı saz eşliğinde söylenen Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı ile Tıbbi Sekreterlik öğrencisi İpek Korkmaz’ın Ağlama Anne Şehid Mektubunu işaret diliyle anlatması büyük alkış aldı.
İslahiye Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen programa Yüksekokul personeli ve öğrencileri katıldı.
Düzenlenen programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Yüksekokul Müdürü Yard. Doç. Dr. H. Ahmet DEVECİ konuyla ilgili şunları söyledi: " 102 yıl önce yüz binlerce vatan evladı bu vatanın bedelini ödemek üzere Çanakkale’ye çağrılmıştır. Vatan dediğimiz bu toprak, diyeti ağır ödenmiş bir topraktır. Son olarak Haçlı ordularına atılan son Osmanlı tokadı Çanakkale Zaferi. Bu vesileyle bizlere bu cennet vatanı hediye eden şehitlerimizin ruhu şad olsun diyor ve bu programın hazırlanmasında emeği geçen personel ve öğrencilerimiz ile emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” Dedi.