CUMHURİYET KONFERANSI

17 Aralık 2014 / 11:19:07

Gaziantep Üniversitesi İslahiye Meslek Yüksekokulu Cumhuriyetimizin 91. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hilmi BAYRAKTAR tarafından “Cumhuriyet Başlangıç mı Yoksa Son mu? konulu konferans düzenlendi.

İslahiye Kaymakamı Ünal ÇAKICI, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Yaşar YÜCEL, Gaziantep Üniversitesi İİBF Dekanı ve Rektör Danışmanı Prof. Dr.Yaşar GÜNDOĞDU, BESYO Müdürü, Doç.Dr. Mürsel BİÇER, Doç. Dr. Numan TARAK, Okutman Mehmet BİÇİCİ, Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Duygu YÜCEL, İslahiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. H.Ahmet DEVECİ ve İslahiye İİBF Dekan Vekili Öğ.Gör. Zekeriya ÇAKMAK’ın yanısıra diğer Daire Amirleri İslahiye Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personeli, öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

İslahiye Sosyal Hizmetler Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen Konferansa ilgi büyük oldu. Birçok öğrenci konferansı kapıda dinlemek zorunda kaldı.

Konferansta konuşan Prof. Dr. Hilmi BAYRAKTAR: “Osmanlı Devleti’nin kuruluşundan Cumhuriyetin ilanına kadar geçen süreçte yaşananları, çekilen sıkıntıları ve yapılan yanlışları anlattı. Konuşmasında ağırlıklı olarak eğitimin önemine vurgu yapan BAYRAKTAR, Osmanlı Devletini sona getiren süreçte en önemli faktörün eğitime verilen önemin yetersiz olduğunu belirterek Cumhuriyete ihtiyaç duyulmuş ve Osmanlı paşası olan M. Kemal ATATÜRK’ün ekip arkadaşlarıyla Cumhuriyeti ilan ederek çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak için çalıştıklarını belirtti. Bayraktar ben Osmanlıyı Mecnunun Leylayı sevdiği gibi seviyorum, çünkü onlar atalarımızdı dedi.

Konferans sonunda; İslahiye Kaymakamı Ünal ÇAKICI, GAÜN Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yaşar GÜNDOĞDU, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Yaşar YÜCEL ile Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. H.Ahmet DEVECİ, konuşmalarından dolayı Prof. Dr. Hilmi BAYRAKTAR’a teşekkürlerini sunarak hediye, çiçek ve teşekkür belgesi verdiler..

İslahiye MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. H.Ahmet DEVECİ, konuşmacı Prof. Dr. Hilmi BAYRAKTAR’a, gösterilen ilgiden dolayı öğrenciler ile akademik ve idari personele teşekkür ettiğini belirterek Cumhuriyete her daim sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.