YÜKSEKOKULUMUZDA "MADDE VE MADDE BAĞIMLILIĞI" KONFERANSI VERİLDİ.

08 Mayıs 2012 / 14:19:23

Gaziantep Üniversitesi İslahiye Meslek Yüksekokulu'nda, Toplumsal Duyarlılık Projeleri (TDP) dersi kapsamında "Madde ve Madde Bağımlılığı" konulu konferans gerçekleştirildi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi Talep Azaltım Uzmanı polis memuru İsmail Uskar'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Konferansa Yüksekokulumuz Müdürü Y.Doç.Dr. Metin YILDIRIM, Akademik ve İdari personelin yanı sıra Yüksekokul öğrencilerimiz ile İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri katıldı.

Toplumsal Duyarlılık Projeleri (TDP) Koordinatörü öğretim görevlisi Uğurhan Demir ve dersi alan öğrencilerin organizasyonunda İslahiye Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen konferans öncesi konuşan öğretim görevlisi Uğurhan Demir "Toplumsal Duyarlılık Projesi Kapsamında Çağımızın vebası olan Uyuşturucu bağımlılığı ile ilgili bir konu seçilmiştir. Uyuşturucu kullanım yaşının 12''ye indiği bir dönemde; gerek gençlerimize, gerekse ailelere uyuşturucunun ne olduğunu ya da ne olmadığını anlatmak için bir uzmandan yardım almak istedik. Bu nedenle, Gaziantep Emniyeti ile yapılan görüşmeler sonucunda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce (KOM) görevlendirilen Talep Azaltım Uzmanı Polis Memuru İsmail USKAR konuşmacı olarak katıldığı bu konferans organize edilmiştir" diye konuştu.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Talep Azaltım Uzmanı Polis Memuru İsmail Uskar, yaptığı konuşmada bağımlılığın en sık görülen nedenlerinin arkadaş çevresi, merak, özenti ve farklı olma isteği olduğunu belirtti.

Uskar, madde bağımlılığının sonuçlarını; gasp, kapkaç, hırsızlık, yankesicilik, uyuşturucu satıcılığı, cinayet, fuhuş ve trafik kazaları olarak sıraladı. Bağımlılığa iten biyolojik, psikolojik, sosyolojik sebeplere değinen Uskar, bağımlılığın aileyi ve toplumu nasıl zehirlediğini slaytlar eşliğinde gerçek hayattan kesitler sunarak anlattı.

Gaziantep İlindeki maddeye başlama nedenlerini grafik eşliğinde anlatan Uskar; maddeye alışkanlıkların yüzde 53 oranında meraktan, yüzde 74'ünün aile sorunlarından, yüzde 30'unun kişisel sorunlardan, yüzde 62'sinin arkadaş çevresinden, yüzde 4'ünün eğlence amaçlı ve yüzde 4'ünün de tuzaklardan kaynaklandığını söyledi.

Konferansın ardından Gaziantep Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi Talep Azaltım Uzmanı polis memuru İsmail Uskar'a İslahiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Metin Yıldırım tarafından hediye ve teşekkür belgesi verildi.