GAZ─░ANTEP ├ťN─░VERS─░TES─░

08 Ağustos 2016 12:10:37
├ťN─░VERS─░TE GENEL - ─░brahim Halil KE┼×K├ť┼×

├ťniversitemizin Sayg─▒de─čer Mensuplar─▒ ve Sevgili ├ľ─črenciler,

├ľncelikle 43 y─▒ll─▒k ba┼čar─▒l─▒ bir ge├žmi┼či olan Gaziantep ├ťniversitesine, meslekta┼člar─▒m─▒n tevecc├╝h├╝ ve Say─▒n Cumhurba┼čkan─▒m─▒z─▒n takdirleriyle rekt├Âr olarak atanmaktan duydu─čum onur ve gururu ifade etmek isterim. Bug├╝ne kadar ├ťniversitemizin geli┼čimine katk─▒ sa─člayan t├╝m ├žal─▒┼čanlar─▒m─▒za ve eme─či ge├žen b├╝t├╝n rekt├Ârlerimize te┼čekk├╝r├╝ bir bor├ž bilirim.

T├╝m akademik ve idari personelimizin ┼čunu iyi bilmesini isterim ki devletimizin hassasiyetleri baki kalmak kayd─▒yla hi├žbir ayr─▒m g├Âzetmeksizin ├╝niversitemizi; hakkaniyet, adalet ve liyakat ilkeleri do─črultusunda herkesin rekt├Âr├╝ olarak y├Ânetece─čim.

"Devlette devaml─▒l─▒k esast─▒r" ilkesinden hareketle bug├╝ne kadar y├╝r├╝t├╝len ba┼čar─▒l─▒ ├žal─▒┼čmalar─▒n devam ettirilece─čini belirtmek isterim. Bununla birlikte; gerek ulusal gerekse uluslararas─▒ akademik platformlarda ├ťniversitemizin ba┼čar─▒s─▒n─▒ artt─▒rmak, e─čitim ve ├Â─čretim kalitesini daha da y├╝kseltmek ve bilimsel ├žal─▒┼čmalarla ├Âzde┼čle┼čmi┼č kurumsal kimli─če sahip bir ├╝niversite olu┼čturabilmenin ├žabas─▒ i├žerisinde olaca─č─▒m. ├ľte yandan ┼čehirle b├╝t├╝nle┼čmi┼č ve ┼čehrin geli┼čimine katk─▒ sa─člayan hayat─▒n i├žinde bir ├╝niversite vizyonuyla hareket edilece─čini vurgulamak isterim. Ge├žmi┼či aya─č─▒m─▒za pranga olarak de─čil, tecr├╝be kayna─č─▒ olarak g├Âr├╝yorum. Ge├žmi┼č, d├╝nde kalm─▒┼čt─▒r ve biz gelece─če umutla bak─▒yoruz.

Farkl─▒l─▒klar─▒m─▒z─▒ zenginlik olarak g├Âr├╝p ├žat─▒┼čma yerine uzla┼čma k├╝lt├╝r├╝n├╝ ├╝niversitemizde hakim k─▒lmay─▒ esas alaca─č─▒m. Nitekim 15 Temmuz ve sonras─▒nda ya┼čanan s├╝re├ž, birlik ruhu ve uzla┼čma k├╝lt├╝r├╝n├╝n ne denli ├Ânemli oldu─čunu bizlere g├Âstermi┼čtir. Yine bu s├╝re├ž, ├╝lkemizdeki ayr─▒┼čmalar─▒n ne denli suni ve ortakl─▒klar─▒m─▒z─▒n ne denli k├Âkl├╝ ve sa─člam temellere dayand─▒─č─▒n─▒ ortaya koymu┼čtur. Milletimizin ortaya koydu─ču bu birliktelik anlay─▒┼č─▒n─▒n ├ťniversitemizde en iyi ┼čekilde tezah├╝r├╝n├╝n sa─članaca─č─▒n─▒ belirtmek isterim. Bu itibarla vatan─▒na ihanet etmeyen, samimi ve d├╝r├╝st olarak ├žal─▒┼čan, ├ťniversitemizin geli┼čimi i├žin ├žaba sarf eden t├╝m idari ve akademik personelimize her t├╝rl├╝ destek verilecektir.

Onurumuzla, haysiyetimizle ve en ├Ânemlisi de vatan─▒m─▒za milletimize olan sevdam─▒zla bizden sonra gelecek y├Ânetimlere kurumsal bir kimlik b─▒rakmay─▒ arzu ediyorum.

├ťniversitemiz ve ┼čehrimiz i├žin yeni bir g├╝ne┼č do─čuyor. Bu g├╝ne┼čin herkesi ayd─▒nlatmas─▒n─▒ temenni ediyorum.

Bu duygu ve d├╝┼č├╝ncelerle, ├ťniversitemizin t├╝m ├žal─▒┼čanlar─▒ ve ├Â─črencilerimize yeni d├Ânemde ba┼čar─▒lar diler; selam, sevgi ve sayg─▒lar─▒m─▒ sunar─▒m.

Prof. Dr. Ali G├ťR
Rekt├Âr