Gaziantep Üniversitesi

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

English
TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK II. ÖĞRETİM-2017 
ANA SAYFASAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU
Genel Bilgiler

TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMI II.ÖĞRETİM

 

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun 24.02.1997 tarih ve 1 nolu Yüksekokul Kurul Kararı ile Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programının açılmasının teklifine karar verilmiş, Rektörlük Makamının 16.05.1997 tarih ve 165/002692 sayılı yazısı ile teklifin Yüksek Öğretim Kurulu'nun, 01.05.1997 tarihli toplantısında görüşülerek uygun görüldüğü belirtilmiştir. Bunun üzerine 1998-1999 öğretim yılında Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programına 30 öğrenci alınarak eğitim ve öğretime başlanmıştır. Bu programa her öğretim yılında 30 öğrenci alınarak eğitim ve öğretime devam edilmektedir. Program, 1999-2000 eğitim-öğretim yılında 12 öğrenci ile ilk mezunlarını vermiştir. Bu programda amaç sağlık kuruluşları başta olmak üzere diğer kurum ve kuruluşların idari hizmetlerinde ara insan gücü yetiştirmek ve mesleğinde lisans öğreniminin ilk kademesini oluşturmaktır.

 

Eğitim Süresi: 2 yıl

Diploma türü: Önlisans

Derslik Sayısı: 2

Laboratuar sayısı: 1

 

ÖĞRENCİLERDE ARANAN NİTELİKLER

Fiziksel Özellikler: Bu bölüm mezunlarının mesleklerinin gerektirdiği görevleri yerine getirebilmeleri için fiziksel engellerinin olmaması, gerekse de bedensel engellilerin fiziksel rahatsızlığına uygun görevlerini de başarı ile yapabileceklerini düşünülmektedir.

Yetenek: Büro hizmetlerine ilgili, bilgilerin belgelenmesi konusunda kabiliyetli, el becerisi ve sabır gerektiren işlere yatkın, düzgün diksiyona sahip, insan ilişkilerinde başarılı ve hasta psikolojisini algılayabilecek yeteneklere sahip olmalıdır.

İlgi: Bilgisayar, büro cihaz ve makineleri ile diğer otomasyon cihazlarına, yabancı dil ve tıp terminolojisine ilgisi olmalı.

 

Yüksekokulda Eğitim Sırasında Yapılan Staj Uygulamaları ve Süresi:

Programı bitirenlerin unvanı ve çalışma alanları: Sağlık Teknikeri (YÖK Yürütme Kurulunun 92.26.698 sayılı kararı ile Tıbbi Sekreter unvanını da kullanabilirler.)

 

İş İmkanları : KPSS sınavını kazanmış olmak ve atanmak şartı ile bu sektördeki Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Özel Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında Tıbbi Sekreter, Hasta Danışmanı, Hasta Dosyaları Arşivisti ve Yönetim Sekretaryası olarak çalışabilirler.

 

Mesleğin Geleceği: Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik mesleği hekim ile hasta arasında köprü görevi yapan bir meslek grubu olduğu için hekimlerin idari işlerine ayıracağı zamanı azaltarak hastalarına ve tıp bilimine daha fazla zaman ayırmasını sağlayacaktır. Hasta psikolojisini bildiği için hastaları yönlendirerek hastanın memnuniyeti artırmakta, dolayısıyla kurumun verimliliği de artmaktadır. Bilişim çağında iletişim teknolojisini kullanabildiği için üst düzey yönetimin vazgeçilmez yardımcı bir elemanı niteliğindedir. Dünyada ve Türkiye’de gelişen yeni bir meslek olması nedeniyle sağlık sektörünün vazgeçilmez ara insan gücüdür. Dikey geçiş sınavı ile ilgili fakültelere geçiş imkanı bulunmaktadır.

 

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

EUA Üyelik Logosu
GAÜN Diploma Eki
Adres Üniversite Bulvarı 27310 Şehitkamil - Gaziantep, TÜRKİYE
Tel +90 (342) 360 1200   &  +90 (342) 317 1000
Faks +90 (342) 360 1013
E-posta bilgi@gantep.edu.tr
ALO GÜVENLİK | 317 1717
Tasarım ~ GAÜN Bilgi İşlem WebGrubu